PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

30 de setembre 2009

Pobret Rei Juan Carlos: Només 8.9 milions d'euros per gastar...


En l'anunci dels nous pressupostos generals de l'Estat, notícia bomba: per primer cop en trenta anys, el pressupost destinat a la Casa Reial, perquè el rei i la seva família puguin tirar endavant i pagar totes les seves minces despeses, es congela. Així, els Borbons, en plena crisi, no comptaran amb res més que 8.9 milions d'euros per atendre les seves necessitats. No deixo de preguntar-me la quantitat de coses que es podrien fer amb tots aquests diners i de què serveix que Espanya tingui reis. De reis, els millors són els reis mags. Els altres, han de formar part de les pàgines dels llibres d'història, són cròniques d'altres temps.

És vergonyós que les infantes, el príncep i la seva dona omplin les planes de les revistes del cor, i que el Sr. Juan Carlos vagi dient 'porqué no te callas', mentre contesta de forma maleducada als periodistes en una que altra declaració als mitjans, com la que va fer durant l'estiu a Mallorca, quan se li va preguntar si se sentia segur. No ens molestarem a buscar-ho al Youtube... Sabeu perquè. Perquè en aquests 8.9 milions d'euros que paguem tots els ciutadans de l'estat espanyols hi ha una bona partida dedicada a esborrar sistemàticament de la xarxa els continguts que parlin malament de la Família Reial. Ahir m'ho deia precisament un amic meu de Terrassa, que va participar al primer programa de 'Tengo Una Pregunta Para Usted', de TVE1, amb Zapatero com a protagonista, i que va veure com, sorprenentment, les seves afirmacions antimonàrquiques desapareixien de Youtube la setmana després. La Família Reial té molt de poder, és clar, perquè els ciutadans espanyols així ho volen. A França, van ser llestos i van passar la guillotina fa uns quants segles. Aquí, ja no guillotines, però sí necessiten gent que treballi de veritat i deixi de disputar tantes regates i sortir tant a la premsa del cor...
Per cert, diuen que Déu està emprenyat perquè el Rei d'Espanya sembla ser més important i temut que ell a la pell de toro...

Toni Rabascall - ELEMINDS

23 de setembre 2009

Xerrada – col·loqui de la Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació

Primera xerrada – col·loqui de la Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació.

El Proper dimecres 30 de setembre tindrà lloc la primera xerrada – col·loqui organitzada per la Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació a la sala auditori de la Casa de Cultura a dos quarts de vuit del vespre.
En aquesta primera xerrada els ponents seran en Carles Mora ( alcalde d’Arenys de Munt) i en Xavier Mitja ( membre de la comissió organitzadora de la consulta d’Arenys de Munt). Vindran a explicar-nos la seva experiència personal i política sobre el desenvolupament de la consulta popular celebrada a Arenys de Munt el passat 13 de setembre sobre la independència.


T’hi esperem!
Totes i tots som necessaris!

Plataforma Santcugatenca per l’Autodeterminació

Independencia e inmigración, el voto del inmigrante


Los inmigrantes que hemos decidido vivir en el Reino de España “aterrizamos” en una realidad concreta, que esta totalmente determinada por un conflicto histórico entre el Reino de España y las naciones sometidas por LA MONARQUIA borbónica: Galicia: Euzkadi y los Países Catalanes: Catalunya, Valencia, Alacant y las Islas Baleares.

Es lo mismo que les sucede a los inmigrantes que han llegado a Escocia o Irlanda.

Ese conflicto está allí y no podrán desconocer la realidad que les esperaba al llegar, instalada desde hacen siglos.

Ante estos conflictos históricos, en algún momento, la población deberá definirse. Como lo hizo el 41 % de los vecinos de Arenys de Munt el 13 de septiembre. Y entre la población estamos nosotros, los inmigrantes, que en Catalunya representamos mas del 20%.

En la consulta del domingo 13 de septiembre, que ya es una fecha para la historia de Catalunya y del reino de España, todos los vecinos del pueblo estaban habilitados para votar. Todos.Incluyendo a los extranjeros, con o sin permiso de residencia.Los requisitos para votar consistían en tener un documento válido para identificarse: DNI o pasaporte y estar censado en el municipio.

Esta es la realidad. El vecindario de Arenys de Munt, alcalde incluido y la mayoría de las entidades, no discriminaron entre nativos e inmigrantes.

Sencillamente, la consulta estaba destinada a todas las personas mayores de 16 años que estuvieran inscriptas en el padrón municipal.

En Arenys de Munt se consideró a los vecinos, sencillamente: ciudadanos, todos iguales.

ESTADO ESPAÑOL: LO CONTRARIO…Mientras el Estado español nos maltrata, nos margina, nos rechaza en sus fronteras con modos carcelarios y racistas, mientras España continua su política de racismo jurídico e institucional, la sociedad catalana, organizada para reivindicar un derecho tan humano y elemental como es el derecho a expresar su opinión mediante una consulta, nos trata como iguales, nos reconoce nuestros derechos y nos invitan a participar de esta consulta.

Alguien podrá decir que el Estado español es un estado de derecho. Y no es así. Es un estado constitucional, dispone de una constitución. Pero este Reino de España es el único estado del mundo que dispone de una ley de Extranjería. Es decir una norma legal que garantiza con la fuerza de la ley la desigualdad entre las personas. Una ley española que mantiene al inmigrante como a alguien de afuera, como extranjero. Los países serios y mas o menos democráticos disponen de leyes de Inmigración. Es decir leyes que regulan como se entra y como se convierte un extranjero en un ciudadano.

Así las cosas, el Estado español nos lo esta poniendo muy claro.

Si tenemos que elegir entre una Republica catalana, que es todavía una realidad lejana y llena de incertidumbres, con algunos riesgos considerables o el Reino de España, visto el trato recibido como inmigrantes, aun hablando en castellano y sin comprender demasiado el tema histórico de Catalunya, para cualquier inmigrante estará claro.

Lo que ofrece el Estado español ya lo conocemos: desigualdad, maltrato y racismo.

Lo que nos ofrece Catalunya: Igualdad y respeto.

Es un excelente negocio. Los inmigrantes que estén empadronados en Catalunya, si se llega a concretar la Independencia serán Ciudadanos. Esto en lugar de ser súbditos del Rey de España.

Es una oferta imposible de rechazar. Pero hay más aun. Cuando a un inmigrante le pregunten: tú que prefieres, España o Catalunya. Una sola imagen aparecerá en su cabeza: la ley de extranjería española y el trato que nos dispensan.

¿Clarito no?

Visca (viva) Catalunya Lliure (libre)


Diego Arcos - CASAL ARGENTI A BARCELONA

22 de setembre 2009

Moció institucional per la millora de la policia de proximitat

Moció institucional presentada per Jaume Massanés i Papell (Grup Municipal d’ICV-EUiA de Sant Cugat del Vallès) per la millora de la policia de proximitat

ATÈS que ja s'ha dut a terme i consolidat el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat.

ATÈS que s’han incrementat els efectius i els mitjans de la Policia Local.

ATÈS la constant necessitat d’una relació fluida entre societat i Cossos de seguretat que permeti entendre la finalitat i l’objectiu de les actuacions sancionadores de les mateixes i eviti queixes dels ciutadans davant del Síndic de Greuges, altres organismes o mitjans de comunicació.

ATÈS que la Policia Local i els Mossos d’Esquadra necessiten el diàleg i la integració, sobre la base del respecte i la corresponsabilitat de totes les parts: administració, associacions, entitats i ciutadania, han d’estar presents i integrar-se en la comunitat per buscar solucions consensuades i contribuir, en la resolució de possibles conflictes.

ATÈS que quan parlem de model de policia de proximitat no parlem de serveis específics, sinó de la manera com aquests es duen a terme i de l'actitud del policia davant el ciutadà. Es tracta, doncs, de donar un impuls a tota l'organització per orientar-la a la qualitat, a l'esperit de servei, al tracte acurat i correcte amb el ciutadà, a la producció de serveis en benefici de la comunitat i del benestar dels ciutadans, a satisfer la demanda social, etc.

ATÈS que Sant Cugat va signar la “Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i la seva adaptació als municipis” que recull entre altres articles els següents:

Art. XXVI
Les ciutats signatàries fomenten el desenvolupament de cossos de policia de proximitat, altament qualificats, amb missions d’agents de seguretat i convivència.
Aquests agents apliquen politiques preventives contra els delictes i actuen com una policia d’educació cívica.
Art. XXVII
Per tal de facilitar l’exercici dels drets inclosos en aquesta Carta i sotmetre al control de la població l’estat de la seva concreció, cada ciutat signatària crea una comissió d’alerta constituïda per ciutadans i ciutadanes que s’encarregarà de l’avaluació de l’aplicació de la Carta.

Es sol·licita al Ple l’adopció del següent acord:

PRIMER.- Convidar als Mossos d’Esquadra a la seva asistencia a tots els Grups de Treball de Seguretat dels districtes o barris.

SEGON.- Adoptar i adaptar a Sant Cugat les Propostes d’adaptació, d’ordenances i normatives municipals fetes per la Diputació de Barcelona - els drets humans a la ciutat- de data 7 de setembre del 2008:

Incloure en l’instrument regulador que es consideri convenient el compromis d’organitzar els serveis de policia segons els ambits territorials, com ara el barris, que apropin la policia als ciutadans i que afavoreixin el coneixement mutu de la policia i ciutadans.
Promoure que l’actuació de les policies locals s’ajusti als principis que va establir el Congrés de Poders Locals i Regionals en la Resolució 180 (2004), sobre la policia local a Europa.
Que els serveis de policia siguin especialment sensibles a les demandes dels habitants quan assenyalin infraccions i que s’esmercin a donar-hi resposta.
Adoptar el compromís de la policia d’intentar comprendre els motius de descontentament de la població i adoptar-ne les solucions apropiades.
Elaborar un codi de bona conducta que aclareixi les normes de comportament i els principis a seguir per la policia local.
Afavorir una valoració de les capacitats i del paper de la policia local en el manteniment de la seguretat i la prevenció.
Formar els policies en els valors de la Carta i en la seva practica.
Etc....

TERCER.- Continuar treballant per la consolidació del paper de la Policia local de Sant Cugat del Vallès com a policia de proximitat, qüestió cabdal en el model de seguretat ciutadana.

Els agents han d’establir una relació amb les entitats, associacions i els establiments de cada zona per tenir una visió global del sector integrant-se amb el veïnat i implicant-se al seu entorn.
Poden actuar també com suport i complement de l’administració local als barris i districtes amb la tramitació i el seguiment de les deficiències, anomalies de les vies i espais públics.
Com a coneixedors de cada zona han de ser un primer puntal de col·laboració amb les tasques de protecció civil i extinció d’incendis.
Llevat d'en casos excepcionals els agents assignats a cada zona han de ser sempre els mateixos.

QUART.- Establir dintre dels objectius estratègics de l’organització i en els mecanismes d’avaluació de la Policia Local, indicadors i elements que afavoreixin i potenciïn l’acompliment dels principis esmentats d’acord amb les Propostes d’adaptació, d’ordenances i normatives municipals fetes per la Diputació de Barcelona - els drets humans a la ciutat- de data 7 de setembre del 2008.

CINQUÈ.- Constituir en el termini de tres mesos el Consell de Seguretat de Sant Cugat seguint com a model el Consell de Seguretat de Catalunya de creació per part del Conseller d’interior i Relacions Institucionals el 4 de desembre del 2007 , o el Consell de Seguretat Urbana de Barcelona. D’aquesta manera els ciutadans i altres entitats podran participar en la presa de decisió en temes de seguretat així com en el seguiment dels drets inclosos a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i la seva adaptació als municipis d’acord amb el seu Article XXVII .

Sant Cugat del Vallès, 21 de setembre de 2009

20 de setembre 2009

President, de qui ?


Montilla creu que Catalunya necessita "estabilitat" i "seny" i no "radicalismes" com ara consultes sobiranistes
El president ha garantit que mentre ell governi serem "un país seriós, que respectarà les lleis i no farà propostes inviables"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha centrat bona part del discurs que ha ofert durant la Festa de la Rosa del PSC, a Gavà (Baix Llobregat), en la crisi econòmica, i ha advertit que Catalunya no necessita "posicions extremes".

Montilla ha trobat "penós" que el president de CiU, Artur Mas, no s'hagi "ofert a donar suport als pressupostos de l'Estat" i ha remarcat que els nacionalistes estan anant cap a la radicalitat, i que han deixat enrere el seu "esperit constructiu".

En al·lusió a l'exdirigent d'ERC Àngel Colom, ara a les files de CDC, ha criticat que CiU "doni ales a dirigents conversos i pocasoltes" que comparen el PSC "amb els falangistes", i ha etzibat a continuació: "Què s'han cregut aquests? Això és la Casa Gran o és una Xarlotada i un insult?".

També Montilla ha lamentat que la federació nacionalista, en lloc de fer "propostes serioses contra la crisi", se centri en "com treure rèdit de determinades consultes", en referència al recent referèndum d'Arenys de Munt (Maresme). El líder del PSC ha subratllat que CiU planteja "lleis il·legals i inconstitucionals" i ha garantit que mentre ell sigui president, "Catalunya serà un país seriós, que respectarà les lleis i que no farà propostes inviables".

També ha tingut crítiques pel líder del PP, Mariano Rajoy, ja que troba "ben trist" que no faci costat al govern espanyol i no faci aportacions per fer front a la crisi.

avui.cat

18 de setembre 2009

El dia que el vaixell vindrà


Vaig arribar al passeig Lluís Companys on era la gent d’Òmnium Cultural just quan Falsterbo-Marí cantaven la vella cançó de Bob Dylan When the ship comes in, escrita l’agost de 1963. “Aquell dia ja ho veureu, quan el vent es pararà i la brisa deixarà de respirar. Una calma xafogosa, com abans del temporal. El dia que el vaixell vindrà”. L’havíem cantat als anys setanta, aquí, bo i preparant el dia que arribaria la democràcia. I ara la tornàvem a cantar per preparar la independència. Una cançó plena de simbolismes perfectament actuals per poder entrar al magnífic cicle festiu patriòtic d’enguany.

Perquè, en contra del que diuen les veus esqueixades de sempre que, de tant plorar-ne la misèria, les llàgrimes no els en deixen veure la cara serena i esperançada del país, el cicle festiu patriòtic que acabem de viure ha estat veritablement excel·lent. Per començar, l’acte institucional. Jo crec que la mostra d’alta civilitat que va exhibir la celebració al Parc de la Ciutadella, sota l’experta, sensible i intel·ligent direcció de Joan Ollé, si fos coneguda, seria envejada –i imitada– per qualsevol país culturalment i democràticament avançat. Aquí, canviem les desfilades d’un exèrcit marcant el pas per una policia que passeja amb barret de copa; aquí, les veus corals substitueixen les marxes militars; aquí, convidem els forasters i els nouvinguts a cantar les nostres cançons i deixem que els poetes ocupin el lloc de les arengues dels reis i els generals. Fins i tot el George Brassens de La mauvaise réputation s’hauria aixecat del llit per participar-hi. Un goig de país que no canviaria per cap altre!

Algun dels nostres ploramiques diran que no ens la mereixem, tanta civilitat. Però jo crec que tot l’acte destil·lava el que són els veritables valors que conformen la realitat i les aspiracions, sàviament combinades, del nostre país. Que quatre indocumentats creessin uns instants d’incomoditat, s’ha d’entendre perfectament com a expressió de la debilitat institucional conseqüència de la pròpia feblesa política. És el mateix que va passar amb les xiulades d’un centenar escàs de treballadors davant l’estàtua de Casanova. No em digueu que això fa el nostre país més desgraciat que cap altre: reconegueu, si us plau, que això és el normal a la resta de països del món, i digueu que, en tot cas, allà on l’autoritat se sent més segura d’ella mateixa simplement sap evitar la presència dels mal educats que gosen interrompre l’emoció de l’esdeveniment patriòtic. Ja n’hi ha prou de la impostura intel·lectual dels qui sempre estan per damunt del bé i del mal i que enfonsen l’autoestima del país fent-nos creure que som més desgraciats que ningú.

En segon lloc, la manifestació de la tarda. ¿Com és possible que un centenar de mal educats al matí i una vintena al migdia, per alguns mitjans de comunicació, determinessin el sentit general d’una jornada en què, només a Barcelona, vint o trenta mil persones s’havien manifestat civilitzadament? Que se senti dir en determinats informatius de ràdio –des de primera hora del matí!– que la crisi econòmica havia marcat la jornada –quan la relació era d’un cridaner per cada cinc-cents patriotes–, demostra que hi ha gent que no és capaç d’entendre el país que té davant dels nassos. La manifestació va ser un model de bona organització i a les cares hi havia una expressió d’alegria serena. Com diria Miquel Martí i Pol, “florim quan menys ho esperen, cantem quan menys els plau”.

Certament, hi ha qui té veritables dificultats per llegir els signes dels temps. Era sorprenent sentir una i cent vegades, amb escassíssimes excepcions, com la majoria de periodistes feien exactament les mateixes preguntes, tòpiques i sobretot terriblement conservadores. Tots els interrogants als protagonistes de la jornada es feien des de l’ordre establert més avorrit: “¿Per què la vol, la independència?”. “Digui’m una raó per defensar la sobirania”. ¿És compatible ser president del Barça i ser independentista? En realitat, fins i tot el sentit comú els hauria de portar a fer-se les bones preguntes. ¿Per què algú hauria de voler tenir un país dependent? O, ¿quina raó de pes trobaríem per renunciar a la sobirania? I, encara, ¿algú consideraria impropi del càrrec de president del Reial Madrid que aquest afirmés públicament que és –com deu ser– favorable a la independència d’Espanya?

I, finalment, la consulta d’Arenys de diumenge. No cal dir que hem de donar gràcies ben de cor a tots aquells que es preocupen tan sincerament per la possibilitat que els independentistes, pobrets, s’enganyin: que no prenguem la consulta per un referèndum amb valor oficial; que no ens deixem seduir per l’estètica dels focs d’encenalls d’una festa cívica; que un 41 per cent de participació no fan ni la meitat; que Arenys de Munt no és l’Hospitalet de Llobregat; que no donem per fet que el noranta per cent dels catalans siguin independentistes –què em diu, ara!–; que recordem que si la votació anés seriosament apareixerien, a més dels setanta-dos falangistes –ben comptats per Iu Forn–, setanta vegades set pares de l’altra pàtria per fer-nos saber que som la seva colònia... I, encara, sublim l’intent de la ministra de l’exèrcit no-nacionalista espanyol, Carmen Chacón, de posar en el mateix platet de la balança falangistes i independentistes, contraposant-los al seny i l’ordre! O patètic l’intent de voler presentar CiU com un partit en vies de radicalització quan simplement, com a bon partit moderat però astut que és, es mou perquè també forma part d’un centre que tot ell es mou. I llastimós, també, que alguns polítics de segona fila que, incapaços d’interessar la gent pel seu partit, frisaven ridículament per sortir a la foto de la política que sí que va saber fer la societat civil d’Arenys de Munt.

És veritat: vivim uns temps oberts i incerts. No sabem què significa exactament cada gest. No ho sap ningú. I qualsevol mostra d’eufòria, més enllà del cicle de festa, seria una insensatesa. Encara més: el temor que Arenys de Munt no sigui només una consulta de costellada, farà més difícils els propers moviments. I, sí: la independència no tan sols es proclama, sinó que sobretot es construeix, com ha fet, fa i farà tanta gent, sabent-ho i sense saber-ho, amb la bona feina de cada dia.

Dylan canta: “I les paraules que es faran servir per confondre els mariners del vaixell, no seran compreses quan siguin dites. Les cadenes del mar s’hauran trencat aquella nit i estaran enterrades al fons del mar. El dia que el vaixell vindrà”.

Salvador Cardús

14 de setembre 2009

El dia de la Constitució, per al gran referèndum.


Entitats sobiranistes i ajuntaments que volen impulsar la seva consulta proposaran el 6 de desembre per convertir-lo en el dia de la votació d'autodeterminació. La idea sorgeix enmig de l'eufòria pel 41% de participació d'Arenys


Una de les dates sagrades de l'Espanya moderna podria convertir-se en una data de referència del catalanisme independentista si fructifica la idea sorgida aquest diumenge enmig de l'eufòria per la gran participació en la consulta d'Arenys de Munt.

Aquest dijous mateix, ajuntaments interessats a impulsar una consulta d'autodeterminació al seu municipi, plataformes sobiranistes i els dos equips que han obtingut certa experiència en el procés d'Arenys –comissió organitzadora i comissió avaluadora– es reuniran amb una proposta sobre la taula: convocar totes les consultes el 6 de desembre, dia de l'aniversari de la Constitució.

De moment és només "una de les dates possibles", però és la que pren més força perquè reuneix tots els requisits: és abans de final d'any, dóna tres mesos de coll per organitzar la mobilització i té un alt valor simbòlic, ja que es tracta de "confrontar la legalitat espanyola amb el dret a decidir", ha indicat a l'AVUI.cat Uriel Bertran, membre de la comissió avaluadora i un dels impulsors de la proposta.

Una de les primeres tasques d'aquesta gran assemblea que es prepara serà redactar una moció estàndard que es pugui votar a tots els ajuntaments interessats en el procés. Queda clar que seran entitats cíviques les que organitzaran aquests referèndums, sempre simbòlics, i la intenció és que el text de la moció municipal per donar suport a aquests grups "esquivi l'acció de la justícia espanyola". En cap cas, per tant, es cedirà cap sala ni cap altre mitjà material o logístic als organitzadors: només tindran el suport polític.

avui.cat

La premsa internacional se'n fa ampli ressó de la Consulta


La premsa internacional se'n fa ampli ressò de la consulta per la independència Diaris i televisions posen de relleu que els arenyencs han votat per la independència Les principals agències internacionals de notícies i algunes cadenes de televisió globals van ser ahir a Arenys de Munt per a seguir de prop la celebració de la Consulta sobre la independència.

Hores després de tancades les urnes la notícia començava a córrer arreu i la trobem a les pàgines del New York Times (Catalan Town Votes For Independence From Spain) i a les de Le Monde o a les pantalles de la n-TV alemanya.

The New York Times (Estats Units): Catalan Town Votes For Independence From Spain
France Press (França): Espagne: vote massif pour l'indépendance catalane lors d'un référendum symbolique
Le Monde (França): La Catalogne se mobilise pour défendre son statut d'autonomie élargie
n-TV (Alemanya): Katalanischer Ort gegen Spanien
Der Standard (Austria): Katalanische Gemeinde stimmte über Unabhängigkeit ab
CNN Turk (Turquia): Katalonya'nýn baðýmsýzlýðýna referandum!
Milliyet (Turquia): Barcelona'da Katalonya için baðýmsýzlýk gösterisi...
Expresso (Portugal): Espanha/Catalunha: Maioria de votantes em Arenys de Munt apoia independência em referendo com 41% de participação Nos
TV (Holanda): Catalaans dorp wil los van Spanje
El Mundo (Espanya): Sí masivo en la consulta independentista, que tuvo un 41% de participación
STV (GRan Bretanya): Catalan town votes for independence from Spain
Ouest France (França): Une commune de Catalogne vote pour l'indépendance de la région
ORF (Àustria): Katalanisches Dorf stimmt für die Unabhängigkeit 7sur7 (Bèlgica): Référendum polémique sur l'autodétermination de la Catalogne
El Universal (Veneçuela): Realizan en España consulta no vinculante por la independencia de Cataluña

Radio Catalunya

12 de setembre 2009

Eurodiputats reclamen prohibir les manifestacions de la Falange


Brussel·les (ACN).- La manifestació de la Falange contra la consulta independentista d'aquest diumenge a Arenys de Munt ha arribat fins al Parlament Europeu. Eurodiputats alemanys i italians dels principals grups polítics han reclamat que la prohibició de la simbologia nazi i feixista s'estengui també a l'estat espanyol i han criticat, en declaracions a l'ACN, que la justícia autoritzi la protesta de la Falange. Aquesta simbologia 'reivindica un sistema totalitari brutal i inhumà que ha mort milers d'europeus, cal prohibir-la arreu', exigeix el vicepresident dels populars, Manfred Weber. 'No em puc creure que l'Espanya democràtica d'avui permeti una manifestació així', lamenta el verd Michael Cramer.

ACN

10 de setembre 2009

El nostre President ?


Montilla avisa que el referèndum d'Arenys dóna arguments a la 'caverna espanyola'


" Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla ha dit que la convocatòria de referèndums independentistes dóna arguments 'a la caverna de la dreta espanyola que no veu bé el desplegament de l'Estatut'. En una entrevista a TV3, Montilla ha assegurat, respecte l'autorització de la manifestació de la falange que 'fins i tot els fatxes tenen el dret de manifestar-se'. Montilla ha recordat que 'és una garantia dels ciutadans fins i tot els que pensen completament contrari que nosaltres, els nostres adversaris'. 'És la grandesa de la democràcia', ha afegit. Respecte el suport d'ERC a la convocatòria, el president de la Generalitat ha dit que no ha descobert ara que 'ERC és independentista'. "

I que fem, callem i ens amaguem ?. No té res mes a dir, això és tot ?

Voste mai no es mulla en la defensa de Catalunya ¡¡
Vostè està d'acord que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya escrigui la sentència en castellà.
Vosté està d'acord en que la justícia espanyola anul·li el canvi de data per a la manifestació de la Falange passant per sobre del Govern Català.
Vostè es fa el sord davant dels anònims i les amenaces que aquests dies reben els comerços d'Arenys de Munt.
Vostè te informació que indica que els feixistes de la Falange provocaran disturbis diumenge vinent. Els ciutadans han de poder anar a votar sense por ni sentir-se intimidats.
Vosté no fa res contra unes les resolucions judicials que són un nou atac a la llibertat d'expressió i van contra de les decisions aprovades per un ajuntament democràtic.
Vosté i el seu govern no ha denunciat de forma contundent l'actitud de la Falange.

Vosté no és el meu President ¡¡

Jaume Massanés i Papell

09 de setembre 2009

La força de Joan Laporta


No hi ha dubte que la presència de Joan Laporta a la capçalera de la manifestació que se celebrarà a Barcelona l'Onze de Setembre d'enguany, sota el lema "Som una nació. Volem Estat propi", serà fortament criticada per tots aquells que diuen que no s'ha de barrejar política i esport, però que són els primers que, valent-se del càrrec polític que ocupen, es deleixen per seure a la llotja del Camp Nou i veure els partits del Barça de franc. Aquests portaveus de l'espanyolisme emmascarat són els principals responsables que Catalunya no pugui competir internacionalment amb la seva selecció. I el pretext amb què s'hi oposen és el mateix: no barrejar política i esport. Amb tot, hi ha una pregunta que no responen mai: si les seleccions nacionals de tots els països només són esport, per què la selecció catalana és considerada política?

Sigui com vulgui, Joan Laporta s'ha convertit en una figura molt incòmoda per a tota aquesta gent, i encara més per al govern de Catalunya, perquè les seves declaracions en clau nacional deixen en ridícul la política regionalista i claudicant del tripartit. I el que més els cou és que aquestes declaracions les fa no sols a Catalunya sinó arreu del món: "No volem ser una gran organització administrativa governada per una diputació general. Volem ser un gran país, un país que es governi, que decideixi, que es marqui reptes i que els vulgui assolir". I molt didàctica també la desinhibició amb què ha contestat les declaracions intel·lectualment galdoses de Jorge Valdano, que es queixava que els jugadors del Barça sempre acabin els seus discursos dient "Visca Catalunya". La resposta de Laporta ha estat: "Al despatx del president del Reial Madrid hi ha la bandera del Madrid i la bandera d'Espanya, com no pot ser de cap altra manera, i al despatx del president del Barça hi ha la bandera del Barça i la bandera de Catalunya, com no pot ser de cap altra manera".

Diuen els detractors de Laporta que un president del Barça no s'ha de pronunciar políticament. Els polítics sí que poden opinar sobre el Barça, fotografiar-se i promocionar-se al costat del seu president, però aquest ha d'estar calladet i acceptar de bon grat que els primers subordinin el seu país a un altre país. Laporta, per sort, no els fa cas, i això és molt positiu per a Catalunya perquè en aquests moments, a casa nostra, no hi ha un càrrec amb més projecció internacional que el de president del Barça. El que digui o deixi de dir José Montilla, per exemple, no interessa a ningú en aquest món, més enllà d'ell mateix i del seu partit. Les declaracions de Joan Laporta, en canvi, apareixen publicades als cinc continents. És la mateixa diferència que hi ha entre el Barça i la Generalitat. El primer el coneix tothom i és la viva imatge de l'èxit, la segona no la coneix ningú i és la viva imatge del fracàs. Laporta, per tant, ocupa un lloc estratègic d'ambaixador nacional que distorsiona el projecte espanyolitzador de Madrid i del tripartit. Per això el volen destruir, perquè tant ell com les persones que integren l'actual junta del Barça –la més catalanista de la història- són enemigues aferrissades d'aquest projecte. I el proper Onze de Setembre sortiran al carrer per verbalitzar-ho amb aquestes sis paraules: "Som una nació. Volem Estat propi".

Victor Alexandre

07 de setembre 2009

L'advocat que representa l'Estat en el cas d'Arenys, excandidat de la Falange


Jorge Buxadé Villalba, un excandidat de la Falange Española de les JONS i de la Falange Española Auténtica a mitjans dels noranta, ha estat l'advocat encarregat de recórrer en nom de l'Estat el referèndum d'Arenys de Munt sobre l'autodeterminació.

El recurs sobre el suport municipal a aquest referèndum ha enfrontat avui en una vista judicial a aquest excandidat de la Falange, que també ha tingut responsabilitats en el Fòrum Català de la Família i ha estat col·laborador de la diputada del PP Montserrat Nebrera, i a l'exconseller d'ICV Salvador Milà, que ha representat el consistori del Maresme.

Jorge Buxadé va ocupar el 1995 el setè lloc a la llista de la ultradretana Falange Española de les JONS (FE-JONS) a Tarragona, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, en uns comicis que van mantenir Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat.

Un any després, va ocupar el número 8 de la candidatura de la Falange Española Auténtica (FEA) a la demarcació de Barcelona, a les eleccions generals de 1996, en les quals es va imposar José María Aznar.

Precisament, la Falange Española de les JONS (FE-JONS) ha convocat una manifestació a Arenys per al mateix dia del referèndum, diumenge que ve 13 de setembre, encara que la Generalitat els va canviar la data de la protesta, en una resolució que la formació ultradretana ha recorregut als tribunals i que ha anunciat que no acatarà.

Al llarg de la seva trajectòria, Buxadé s'ha encarregat a més de presidir el Fòrum Català de la Família, des d'on ha expressat opinions contràries a l'assignatura de l'Educació per a la Ciutadania, el model d'immersió lingüística a Catalunya o el dret a l'avortament.

Els últims anys, ha experimentat un acostament a les tesis del PP i més concretament a la diputada del PP de Catalunya Montserrat Nebrera, ja que forma part del seu grup de partidaris i col·laboradors.

Durant la vista d'avui, Buxadé no ha tingut cap intervenció, ja que els arguments de l'Advocacia de l'Estat estan exposats en el recurs que va presentar la setmana passada, i s'ha limitat a presentar com a prova un resum de premsa amb les notícies publicades en aquest assumpte.

04 de setembre 2009

Arenys de Munt


Un sol poble, una acció democràtica i la unitat d'acció entre la societat civil i la classe política està posant en crisi l'Estat espanyol. Quatre arreplegats que no representen ningú (Ciutadans i La Falange) han servit de coartada perquè l'Estat espanyol endegui una acció tan ridícula com intentar prohibir el més elemental de la democràcia, la llibertat d'expressió.

Alguns, suposadament demòcrates, han intentat ridiculitzar la consulta. És el cas del diari de referència de les esquerres espanyoles, El País, que demostrava en un article la profunda preocupació que aixeca un senzill acte democràtic que es fa en un municipi català. Un acte senzill, però d'una gran transcendència. A vegades sembla que l''enemic' ho té més clar que moltes persones del nostre país.

D'aquí les paraules de l'home de confiança del president Montilla, Miquel Iceta, que ha afirmat en una entrevista que 'la consulta d'Arenys de Munt ha de complir les regles del joc'. Paraules buides que denoten preocupació pel que pot comportar una taca d'oli d'un model imparable, que normalitza el dret a decidir. El dia 13 serà Arenys de Munt, Seròs, ja ho ha confirmat i segons diverses fonts consultades, una trentena més de municipis ho tenen previst. Aquestes consultes van camí de tenir molta més importància que no pas ens podem imaginar tots plegats.

I segurament, encara no hem vist tot. La consulta democràtica d'Arenys de Munt de ben segur que ha comportat la creació d'un petit gabinet de crisi per esbrinar per on es pot atacar la consulta, fins i tot recorrent a la guerra bruta. Caldrà estar amatent a les actuacions de tot l'entorn espanyol, des de la Falange, passant pel PP, Ciutadans i fins i tot el PSOE-PSC, i caldrà denunciar-ho. No és casualitat que un dels punts dèbils de la candidatura de Madrid 2016 sigui la poca credibilitat de la lluita del govern espanyol contra el dopatge.

Aquest dissabte, un acte conjunt de les forces polítiques que creuen en el dret a decidir (AM2000, CUP, ERC i CiU) iniciarà el calendari d'actes que culminarà el proper 13 de setembre en una jornada històrica. I aquestes quatre forces polítiques avui en dia representen democràticament la majoria del país, si li afegim que alguns membres destacats del PSC han dit públicament que votarien 'sí' en una consulta sobre la independència (Maragall, Mascarell, Sobrequés, i el mateix Joan Ferran). No és cap utopia dir que un referèndum amb totes les condicions democràtiques per celebrar-ho podria perfectament comportar una victòria suficient, democràtica i majoritària a favor d'un Estat propi. És per això que l'Estat espanyol està profundament preocupat.

El 13-S, tots som Arenys de Munt. Un sol poble ha posat al descobert les mancances democràtiques de l'Estat espanyol. La decisió judicial d'anular l'acord de l'ajuntament és una prova més de com n'és de fàcil posar contra les cordes a tot un estat. Ara toca ampliar aquesta taca d'oli de democràcia, no ens perdem en discussions internes, cal sumar, perquè si volem, podem. Si tota una potencia com l'antiga Unió Soviètica va caure per la voluntat democràtica de les Repúbliques Bàltiques, què no podrem fer si anem units a exercir el dret a decidir?

directe.cat

01 de setembre 2009

Manifestació... d’impotència


"Per molta energia que tinguem –i és ben palès que no n’anem sobrats- no servirà de res si està mal canalitzada"
No comparteixo la decisió de fer una manifestació vinculada a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, tant si es fa abans com després de conèixer-se’n la sentència. Entenc la bona fe i la bona voluntat de les entitats convocants, que em mereixen tot el respecte, però no la comparteixo perquè no és res més que una dolorosa expressió de por, d’impotència, de masoquisme i de desorientació. D’entrada, la manifestació ja és per ella mateixa una legitimació de la injustícia que suposa que un petit grup de nacionalistes espanyols representants del PP i del PSOE –altrament coneguts com a Tribunal Constitucional-, es reuneixi en un despatx de Madrid amb l’única finalitat de convertir en fum les decisions sobiranes del poble català i del seu Parlament. Manifestar-se, per tant, equival a reconèixer la facultat d’aquest tribunal d’immiscir-se en l’exercici dels nostres drets. Només per això, la manifestació ja no té cap sentit. Però n’hi ha d’altres, de raons.

Tampoc no té cap sentit fer una manifestació com la que es planteja després d’haver-se’n celebrat dues de multitudinàries –mig milió de persones cadascuna- sota els lemes “Som una nació i tenim el dret de decidir” i “Prou, tenim dret a decidir sobre les nostres infraestructures”. La primera el 18 de febrer de 2006 i la segona l’1 de desembre de 2007. Aquelles manifestacions van ser molt importants i està bé que es fessin, però els beneficis de la seva celebració han estat nuls i, consegüentment, la lliçó que se’n desprèn és que no cal insistir més en una estratègia inoperant. Va ser així, fruit d’aquesta reflexió, com va sorgir la feliç iniciativa de “Deu mil a Brussel•les”, però no cal insistir-hi. Ja ens hem manifestat a la capital de Catalunya i a la capital de la Unió Europea i no n’hem tret res de res. Ara s’imposa una via més cerebral i estretament relacionada amb la reflexió sobre les sigles a les quals donarem el vot en les properes eleccions.

Per altra banda, un cop consumada l’escandalosa ensarronada del finançament i esgotada la via autonomista, és evident que celebrar una manifestació reclamant respecte per un Estatut que no guarda cap relació –cap ni una- amb el que va aprovar el Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005, i que –començant per José Montilla 48 hores després- ha estat retallat, ribotat, vexat i humiliat fins a límits que provoquen vergonya aliena tampoc no té cap sentit. Algú podria pensar que el fet que el PSOE de Catalunya estigui en contra d’aquesta manifestació ja demostra que pot servir per tocar el voraviu al poder, però és una equivocació. El PSOE de Catalunya, certament, d’acord amb els seus principis nacionals espanyols, sempre estarà en contra, per defecte, de tota reivindicació nacional catalana –i una bona mostra la trobem en el seu rebuig frontal a les tres manifestacions abans esmentades-, però pensar que quatre pancartes poden fer-li –a ell i al seu germà de Madrid- alguna cosa més que pessigolles és somniar truites. Una nació amb consciència de ser-ho no pidola engrunes de comprensió, senzillament es fa respectar rebutjant tot document que no reconegui els seus drets nacionals. Al capdavall, per molta energia que tinguem –i és ben palès que no n’anem sobrats- no servirà de res si està mal canalitzada. És un error, un gravíssim error, per tant, esmerçar temps, energia i esforç en la reivindicació d’una corretja més flexible. L’únic esforç veritablement intel•ligent és el que ens allibera de la corretja.

Víctor Alexandre