PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

20 de setembre 2009

President, de qui ?


Montilla creu que Catalunya necessita "estabilitat" i "seny" i no "radicalismes" com ara consultes sobiranistes
El president ha garantit que mentre ell governi serem "un país seriós, que respectarà les lleis i no farà propostes inviables"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha centrat bona part del discurs que ha ofert durant la Festa de la Rosa del PSC, a Gavà (Baix Llobregat), en la crisi econòmica, i ha advertit que Catalunya no necessita "posicions extremes".

Montilla ha trobat "penós" que el president de CiU, Artur Mas, no s'hagi "ofert a donar suport als pressupostos de l'Estat" i ha remarcat que els nacionalistes estan anant cap a la radicalitat, i que han deixat enrere el seu "esperit constructiu".

En al·lusió a l'exdirigent d'ERC Àngel Colom, ara a les files de CDC, ha criticat que CiU "doni ales a dirigents conversos i pocasoltes" que comparen el PSC "amb els falangistes", i ha etzibat a continuació: "Què s'han cregut aquests? Això és la Casa Gran o és una Xarlotada i un insult?".

També Montilla ha lamentat que la federació nacionalista, en lloc de fer "propostes serioses contra la crisi", se centri en "com treure rèdit de determinades consultes", en referència al recent referèndum d'Arenys de Munt (Maresme). El líder del PSC ha subratllat que CiU planteja "lleis il·legals i inconstitucionals" i ha garantit que mentre ell sigui president, "Catalunya serà un país seriós, que respectarà les lleis i que no farà propostes inviables".

També ha tingut crítiques pel líder del PP, Mariano Rajoy, ja que troba "ben trist" que no faci costat al govern espanyol i no faci aportacions per fer front a la crisi.

avui.cat