PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

26 de febrer 2011

La Plataforma pel Dret de Decidir posa una urna a la seva seu per recollir vots a Barcelona

Un total de 20 municipis Albanyà, Barcelona, Blanes, Calaf, Calonge de Segarra, Campins, Castellfollit de Riubregós, El Bruc, Fogars de Montclús, Gavà, La Pobla de Montornès, Montseny, Ponts de Molins, Pujalt, Rellinars, Sant Climent de Llobregat, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Sallavinera, Vallgorguina i Viladecans celebraran la consulta sobre la independència el proper dia 10 d'abril.

La Plataforma pel Dret de Decidir ha fet una crida als seus socis, simpatitzants i entitats adherides perquè ajudin a difondre informació sobre la consulta, que es celebrarà en diversos municipis, i perquè participin com a voluntaris o fedataris, especialment a la consulta de Barcelona on, pel gruix de població, es necessita més suport.

El passat 31 de gener, la PDD va organitzar una formació per fer de fedataris de la consulta de Barcelona entre els socis i simpatitzants que havien mostrat interès. També aquest mes de febrer ha instal•lat una urna per recollir vot anticipat des d'avui fins al 10 d'abril a la seva seu del carrer Rocafort n. 242 bis. L'horari és dilluns, dimecres i dijous de 4 a 8 dels vespres.


La consulta del dia 10 d’abril tancarà l’onada de consultes que, des del desembre del 2009, s’han celebrat a Catalunya. A hores d’ara més de 618.000 catalans i catalanes han exercit el seu dret a decidir votant en la consulta, aquesta xifra suposa més d’un 18 per cent de la població que podia votar. Això suposa un èxit tenint en compte els recursos de què disposen les plataformes per dur-la a terme.

La PDD, també felicita els voluntaris i voluntàries de Gràcia que van participar en la recollida de vots la setmana passada per l’èxit de participació que va tenir i els encoratja a continuar treballant perquè finalment el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur, participant en una consulta vinculant.

19 de febrer 2011

Comunicat de la Plataforma pel Dret de Decidir


LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR REBUTJA LA PARALITZACIÓ DE LA LLEI DE CONSULTES ORDENADA PEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL I  EL FINAL DE  L'EMISSIÓ DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

La Plataforma pel Dret de Decidir rebutja la paralització de la Llei de Consultes, ordenada pel Tribunal Constitucional, i demana al poble català que continuï exercint el dret de decidir en tot allò que afecti la seva sobirania.

Un cop més el Partit Socialista Obrer Espanyol  i el  Partit  Popular  neguen als ciutadans  i ciutadanes de Catalunya i del País Valencià el dret de decidir sobre el seu present i el seu futur com a poble,  els neguen  el dret de decidir sobre la seva llengua,  la seva cultura i la seva manera d'organitzar-se com a país.

El Tribunal constitucional, un organisme al servei de l'Estat, ha paralitzat la Llei de consultes populars en resposta al recurs interposat pel govern espanyol. Aquesta Llei  va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, però el govern espanyol, com ha demostrat en moltes altres ocasions, no respecta ni les decisions del Parlament de Catalunya ni el dret de decidir dels ciutadans del nostre país.

També el Partit Popular, que governa al País Valencià, ha obligat a Acció Cultural del País Valencià a desconnectar els senyals de TV3, negant als ciutadans i ciutadanes del País Valencià el dret a decidir quina televisió volen veure. Aquest acte contra la llibertat d'expressió i de mercat és un atemptat també contra la llengua catalana. El PP demostra, un cop més, que qualsevol acció és bona per aconseguir la desaparició de la llengua valenciana mitjançant la substitució lingüística i un dels camins és evitar que TV3 es pugui veure al País Valencià.

La PDD rebutja aquestes actuacions antidemocràtiques que ens recorden èpoques passades i que només es duen a terme sota règims dictatorial.

Instem als ciutadans i ciutadanes a rebutjar ambdues accions, a continuar exercint el dret de decidir i a  deixar sense senyal blocs i webs en suport a la iniciativa d'Acció cultural del País Valencià, perquè tots som valencians i això és una derrota que compartim tot el país.

17 de febrer 2011

Hereus de l'11 de setembre de 1714



Aquest video em posa la pell de gallina. Veient-lo em sento hereva dels milers de catalans (aragonesos, valencians i mallorquins) que van patir totes aquestes humiliacions i tortures, sento que tinc la responsabilitat històrica, juntament amb molts altres, de lluitar fins a retornar-los la dignitat i els honors que es mereixen, i aconseguir recuperar la llibertat de la nostra nació, del nostre poble. Gràcies a en Quico Romeu per fer-lo i per difondre'l. Ajudem-lo a fer-ho!

La motxilla que portem al damunt és massa grossa. Tots els catalans som hereus d'aquestes tortures i humiliacions. A través del fil inexorable que va teixint el temps, aquestes humiliacions, violacions, vexacions, ens segueixen vinculant amb els màrtirs que les van patir i, tot i els 296 anys passat, les seguim patint en pròpia carn.

Us recomano la lectura del llibre de l'historiador Josep M. Torres i Ribé "Felip V contra Catalunya" de l'editorialRafael Dalmau, Editor

03 de febrer 2011

L'IEC crida el poble de Catalunya a reclamar els seus drets d'autodeterminació

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha fet públic aquest dijous un comunicat en què recorda a la ciutadania de Catalunya quins són els seus drets com a poble i recorda “que li assisteixen principis universals de justícia si vol reclamar els drets d'autodeterminació i autogovern en un marc democràtic”.
La declaració contempla que “la comunitat de llengua i cultura catalanes constitueix, amb tota evidència, una nació que mereix un reconeixement igualitari en el marc dels estats respectius en què s'inscriu, i també en el marc de la Unió Europea i de les Nacions Unides”.
En aquest sentit, insisteix en què “cadascun dels territoris en què es troba actualment fragmentada aquesta nació té el dret legítim i inalienable de decidir de quin estat vol formar part, tant si és l'Estat en què ara s'inscriu com si aspira a la construcció d'un estat específic diferent”.
Alhora que afirma que “cap acció democràtica legítima no pot contradir i menys encara criminalitzar aquest dret dels ciutadans catalans”.
“Ningú, en un marc polític democràtic, no pot decidir quina ha de ser la nació dels altres”, continua el document.
El president de l'IEC, Salvador Giner, alerta d'un “procés d'homogeneïtzació lingüística i cultural contrària a la diversitat de la Península Ibèrica', i fa referència a les sentències del Tribunal Constitucional i el Suprem “que fan sospitar un cert perill d'involució dels drets d'autogovern de Catalunya”.

AVUI.CAT