PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

19 de febrer 2011

Comunicat de la Plataforma pel Dret de Decidir


LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR REBUTJA LA PARALITZACIÓ DE LA LLEI DE CONSULTES ORDENADA PEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL I  EL FINAL DE  L'EMISSIÓ DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

La Plataforma pel Dret de Decidir rebutja la paralització de la Llei de Consultes, ordenada pel Tribunal Constitucional, i demana al poble català que continuï exercint el dret de decidir en tot allò que afecti la seva sobirania.

Un cop més el Partit Socialista Obrer Espanyol  i el  Partit  Popular  neguen als ciutadans  i ciutadanes de Catalunya i del País Valencià el dret de decidir sobre el seu present i el seu futur com a poble,  els neguen  el dret de decidir sobre la seva llengua,  la seva cultura i la seva manera d'organitzar-se com a país.

El Tribunal constitucional, un organisme al servei de l'Estat, ha paralitzat la Llei de consultes populars en resposta al recurs interposat pel govern espanyol. Aquesta Llei  va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, però el govern espanyol, com ha demostrat en moltes altres ocasions, no respecta ni les decisions del Parlament de Catalunya ni el dret de decidir dels ciutadans del nostre país.

També el Partit Popular, que governa al País Valencià, ha obligat a Acció Cultural del País Valencià a desconnectar els senyals de TV3, negant als ciutadans i ciutadanes del País Valencià el dret a decidir quina televisió volen veure. Aquest acte contra la llibertat d'expressió i de mercat és un atemptat també contra la llengua catalana. El PP demostra, un cop més, que qualsevol acció és bona per aconseguir la desaparició de la llengua valenciana mitjançant la substitució lingüística i un dels camins és evitar que TV3 es pugui veure al País Valencià.

La PDD rebutja aquestes actuacions antidemocràtiques que ens recorden èpoques passades i que només es duen a terme sota règims dictatorial.

Instem als ciutadans i ciutadanes a rebutjar ambdues accions, a continuar exercint el dret de decidir i a  deixar sense senyal blocs i webs en suport a la iniciativa d'Acció cultural del País Valencià, perquè tots som valencians i això és una derrota que compartim tot el país.