PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

27 de març 2010

El PSE-PSOE segueix amb l'espanyolització de l’Ertzaintza

La darrera intervenció del Conseller basc d’Interior, Rodolfo Ares, ha posat al descobert allò que molts deien des que aquest va prendre possessió del càrrec: que la seva intenció real no era fer funcionar millor l’Ertzaintza ni que aquesta detingués més etarres, sinó, simplement, espanyolitzar-la.

Després del ridícul cas de la retirada de la lletra “E” gòtica dels uniformes, de retirar l’escorta policial per a que aquesta fos privada a moltes persones amenaçades, d’amenaçar de perseguir els Ertzaintzes de baixa, o de tancar alguna comissaria, ara la gran preocupació d’Ares és que la bandera espanyola sigui present en totes les dependències, incloent despatxos, de la policia basca. I per a assegurar-se que la “rojigualda” sigui present a tot arreu, ha ordenat a la Unitat Disciplinària de l’Ertzaintza que investigui i denunciï aquelles comissaries, instal·lacions, despatxos, etc, on no hi és present la bandera espanyola.

Un cop feta la investigació, Ares ha destinat 59.400 euros a la compra de 83 banderes espanyoles que van de les petites de taula, fins a altres de 2’5 per 1’5 metres. En aquesta quantitat hi ha també els diners necessaris per a comprar nous màstils i els costos de la instal·lació d’aquests. Cal afegir, que a més de la bandera, Ares també s’ha encarregat de fer investigar si la fotografia de Patxi López, actual president del govern basc, és allà on toca, i de fer-hi posar la fotografia oficial quan no és així.

Un cop més queda clar que el pacte PSOE-PP per a fer-se amb el poder a Euskadi, tenia molt d’identitari i molt poc de “solucionar allò que de veritat interessa als ciutadans”, si més no, pel que fa a l’àmbit de la seguretat pública. I encara falta veure com quedarà la convocatòria de noves promocions i com es duran a terme aquestes, ja que la introducció d’instructors de la Guàrdia Civil i del Cuerpo Nacional de Policía a l’acadèmia de l’Ertzaintza, és un objectiu declarat, i ja complert en determinats cursos, que no pot perseguir res més que retallar la identitat pròpia de la policia basca.

Tribuna.cat