PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

27 de març 2010

Montilla creu que les consultes sobre la Independència són una frivolitat.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a menystenir les consultes sobre la independència que continuen estenent-se pel país. Montilla s'ha mostrat contrari a 'aventures' com les consultes que troba una 'frivolitat' i, a més, ha criticat les persones que les organitzen acusant-les de tenir 'una actitud irresponsable'. Pocs dies abans de la primera consulta a Arenys de Munt, Montilla va assegurar que només serviria per 'donar arguments a la caverna de la dreta'. Per contra, el president ha reiterat la seva aposta pel desplegament de l'Estatut i per 'articular una cultura federal'.

En una conferència al Cercle d'Economia Montilla ha explicat que el seu projecte de relacions amb l'estat espanyol passa pel desplegament de l'Estatut, sense renunciar 'als beneficis que ens aporta com a país'. Montilla s'ha mostrat contrari a 'aventures' com les consultes independentistes i ha dit que hi troba una 'actitud irresponsable i una frivolitat'. Montilla ha recordat que Catalunya ha invertit 'molt de temps i molts esforços a dotar-nos d'un nou Estatut' i 'els pactes s'han de complir' i no convertir-se en 'paper mullat'. 'Ni hem de permetre que Espanya incompleixi el contracte, ni hem de caure en la temptació de fer-ho nosaltres', ha assegurat, ja que 'no seria seriós com a país'.

Montilla ha reivindicat que Catalunya, com les altres comunitats, 'és Estat', i ha apostat per 'articular una cultura federal'. Per això, creu que cal 'fer entendre a l'Estat que el vell problema dels catalans no és un problema dels catalans, que és Espanya qui té el problema i que si el volem arreglar tots, perquè el compartim, hem de posar-nos a treballar tots plegats'. 'Pel camí del menysteniment no anirem enlloc, ja estem veient on porta, a una progressiva desafecció i a un progressiu major distanciament', ha avisat.

N.de la R.

Un cop més Montilla s' ha mostrat com a delegat del PSOE a Catalunya. El seu pas com a president de la Diputació Quatriprovincial l' han convertit en un bon gestor i segurament és un home honrat. No en dubtem pas.Però Catalunya necessita una persona que aspiri a ser president de la Generalitat de debò, és a dir, president de una Catalunya independent. I ni Montilla ni Mas ho seran perquè són dos titelles al servei de l'espanyolisme: el primer del PSOE i el segon de les forces econòmiques.

Miri, senyor Montilla, deixeu-nos d' entabanar amb el federalisme. A Espanya no hi ha federalistes.O és que sou cec? I deixeu, per favor, també de parlar de pactes amb Espanya, perquè això no és així. L' Estatuet i les altres engrunes o molles de poder són concessións dels nostres amos,Espanya.I, per tant, aquestes concessions resten al seu caprici i no depenen de la voluntat del poble català. No en teniu prou amb tot el que ha passat amb l'Estatuet.?

Finalment, però, moltes gràcies per la propaganda que feu de les consultes encara que sigui per combatre-les. Al capdavall es tracta d'això, que la gent en parli. Esperem que arribi ben aviat el dia del referèndum: o catalans o espanyols.Serà un pena per a vós, delegat del PSOE a Catalunya i president de la Diputació Quatriprovincial,que no aspireu a ser president de la Generalitat. Per a vós va el pollastre!

Directe.cat - Radio Catalunya