PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

31 d’octubre 2008

El llarg 'exili' dels domassos del Saló de Cent


Les parets gòtiques del Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona estan nues. Des del 2004, hi falten els domassos amb la senyera que vestien cada racó de la històrica sala construïda pere Pere Llobet a mitjans del segle XIV.
Segons han indicat fonts oficials de l'Ajuntament de Barcelona a l'AVUI.cat, els domassos es van retirar fa quatre anys, durant el mandat de Joan Clos, per restaurar-los, i des d'aleshores no s'han tornat a instal·lar. Les mateixes fonts municipals admeten que la neteja va durar un any, i no aclareixen la raó per la qual els tapissos continuen exiliats quan ja fa tres anys que s'ha completat l'operació.
Aquest fet no ha passat desapercebut a diversos col·lectius independentistes, que ara preparen una campanya per demanar que es tornin al seu lloc, segons explica un dels impulsors de la reivindicació, Joan Giner, membre d'Estat Català. Dilluns, 3 de novembre, ja es podrà participar en aquesta iniciativa a internet. Els interessats podran mostrar el seu suport a través de la pàgina web:http://senyeressalodecent.wordpress.com/about
AVUI.cat