PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

31 d’octubre 2008

Els Mossos esdevenen per fi una autèntica policia nacional

Els Mossos d'Esquadra es despleguen aquesta mitjanit a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, completant així la seva implantació a tot el territori nacional. La Policia de la Generalitat tanca així un procés que va començar l'any 1994 amb el primer desplegament, a la comarca d'Osona.
No ha estat un camí fàcil, perquè l'Estat hi ha posat tots els obstacles possibles a l'hora de cedir competències, però finalment avui podem dir amb orgull que ens n'hem sortit i ja tenim una policia pròpia a tot el país. Perquè aquest no és un èxit ni de cap partit ni de cap govern, sinó un èxit col·lectiu que ens proporciona una de les poques eines d'autogovern realment potents, per no dir la que més. Pocs s'haurien imaginat que els Mossos esdevindrien, 25 anys després de la seva recuperació, el referent de la seguretat de tot el país, una autèntica policia nacional.

Durant els últims catorze anys, els Mossos d'Esquadra no només han estat treballant de manera intensa en la planificació i execució del seu desplegament territorial que aquesta mitjanit es completa i que és evidentment una peça clau de la seva raó de ser, sinó que han creat un nou model de seguretat pública que es basa en la proximitat al ciutadà i l'assumpció dels valors nacionals i culturals del país.

S'ha creat una policia nova de soca-rel, sense vicis adquirits i sorgida de la voluntat democràtica de tot un poble, i ara és aquest poble qui exigeix a aquesta policia que actuï amb vocació de servei públic, defensant els drets i les llibertats de tots els ciutadans, garantint el respecte als valors nacionals i culturals del país i, sobretot, aplicant amb rigor polítiques de seguretat eficaces per lluitar contra la delinqüència.

Avui és un dia per celebrar que la nostra policia ja és a tot el país, però avui també és el moment de demanar a la nostra policia que no ens defraudi. Ni ens ho mereixem ni ens ho podem permetre.

Editorial - El Punt