PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

12 de setembre 2008

Cant de la independencia

http://www.youtube.com/watch?v=C07Tq-YJv1w

No pidolem lleis noves, ni demanem clemència;
volem per Catalunya només la Independència.

No pidolem lleis noves, ni demanem clemència;
volem per Catalunya només la Independència.

Ja és hora que la Pàtria, que el nostre cor adora,
camini tota sola vers l'Ideal que enarbora
bon punt vibri pels aires el crit de Via fora!
i la bandera santa onegi a nostra vora.

Finí el seu esclavatge la terra catalana;
avui tota es redreça sentint-se sobirana,
al cor anhels de vida, amb ànsies de victòria
si cal als braços força per aixecar els fusells.

No pidolem lleis noves, ni demanem clemència;
volem per Catalunya només la Independència.

No pidolem lleis noves, ni demanem clemència;
volem per Catalunya només la Independència.

Serem potents, i indòmits com vents desenfrenats.
Que si morim, la glòria valdrà molt més que el viure.
I si vivim veurem la Catalunya lliure
formant en la sardana dels pobles alliberats.

No pidolem lleis noves, ni demanem clemència;
volem per Catalunya només la Independència.

No pidolem lleis noves, ni demanem clemència;
volem per Catalunya només la Independència.

Lletra: Vicenç-Albert Ballester(creador el 1908 de la senyera estelada)
Música: Del cantautor Josep Meseguer
Veu: Núria Inglès
Arranjaments musicals: Jordi Prades

4 comentaris:

Anònim ha dit...

He pogut escoltar la cançó "El cant de la independència", penso que tothom l´hauria de tenir. A part de ser preciosa, és tremendament patriòtica!!!

JOSEP MESEGUER ha dit...

Fan només uns dies de la presentació del cant que Catalunya Acció ha titulat com Cant de la Independència i vull expressar la meva sorpresa davant els comentaris que puc llegir a internet sobre aquesta qüestió. Més ben dit el comentari.  
 
Tant els que han apreciat aquest cant com els que possiblement el rebutgen, podrien donar-se les mans, doncs coincideixen amb subratllar  la paraula fusells. Curiosament aquest paraula avui representa ben poc en una societat on els terroristes assassins posen bombes “lapa”  sota un cotxe amb infants, o fan esclatar les torres bessones, o els trens de Madrid. L’autor del poema que he musicat fa setanta anys que és mort, i les vivències del seu temps, gràcies a Déu, ja no son les del l’any 2008. Personalment m’hauria agradat canviar la paraula fusells per la paraula vaixell, prenent el sentit que Catalunya ha de continuar endavant per a conquerir el màxim de la seva llibertat nacional.  Hagués escollit la paraula vaixell doncs el poeta Vicenç Albert Ballester fou mariner. Com compositor que he posat melodia a molts poetes, entre ells a Ausiàs Marc, i crec que ningú té dret de modificar ni un sol mot de cap poeta, i senzillament és el que he fet amb aquest cant.
 
De tota manera perdoneu senyors d’aquest país, si els hi dic que n’estava convençut d’aquesta reacció vostra. La meva trajectòria com a protestant català i cantautor té l’experiència suficient per saber que no només uns determinats senyors no entendrien els textos d’en Raimon o d’en Lluís Llach en els anys de la dictadura, sinó que encara avui sembla que no estem capacitats per entendre un poema fet amb el cor d’un home que estimà la seva pàtria fins la mort i tenia l’anhel de poder viure en un país petit anomenat Catalunya.
 
Josep Meseguer
Autor de la música del poema de Vicenç Albert Ballester, entre d’altres.

Anònim ha dit...

També vaig ser a la manifestació de Sobirania i Progrés i altres, l'onze de setembre junt amb una colla d'amics sardanistes de Girona que hi vàrem anar expressament. Vaig quedar impressionat per aquesta cançó, per la seva força. No l'havia sentit mai ni coneixia el poema. M'he alegrat molt al trobar-la a la xarxa. Crec que tot catalanista independentista l'hauria de saber i cantar-la arreu. De totes formes si aquell dia en lloc de 20.000 haguessim estat 200.000, o més, algun politic es posaria a tremolar

Salvador Molins, BIC-CA ha dit...

És de justícia fer públic que qui ha promogut aquest cant i ha fet tot el possible per que podés existir ha estat l'Organització Política d'Alliberament Nacional Catalunya Acció sobretot per l'interès i preocupació personal del que n'és el seu President Executiu i Fundador En Santiago Espot. Gràcies a la seva cura, il·lusió, fermesa i moral de victòria això ha estat possible.

També és de justícia saber que la intèrpret, la cantant Núria Inglès, és membre actiu d'aquesta Organització i ha cantat nombroses vegades en públic aquest Cant -Himne- de la nostra Independència, fent-t'ho sempre gratuïtament i amb gran patriotisme i encert.

Signo com a testimoni presencial d'aquests dos honorables fets, de gran rellevància per a la nostra Pàtria, perquè en quedi constància i ningú pugui presumir ignorar-ho!

Salvador Molins (Conseller de Catalunya Acció, President del BIC, Membre de Som 10 Milions)