PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

15 d’abril 2008

Volem seleccions i "Cent anys d'estelada" a un centenar de cims de tot el món

La Comissió del Centenari de la Senyera Estelada i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes organitzen l'ascensió de 100 cims, entre ells l'Everest. Es tracta de realitzar cent ascensions a cims catalans o d'arreu del món i fer-hi onejar la bandera sota les inscripcions ''100 anys d'estelada 1908-2008'' i ''Volem Seleccions Catalanes'' juntament el logo de la Plataforma Proseleccions. Al web www.estelada.cat, ja es poden veure fotos d'algunes ascensions.

La campanya inclou també la tramesa de postals a l’ONU acollint-se a la declaració sobre la independència aprovada el 14/12/61, on es diu ”tots els pobles tenen al dret a a l’autodeterminació". L'acte ha comptat amb la presència de diferents personalitats del món cultural i polític català, com ara Joel Joan, Salvador Sostres, Miquel Calçada, Èric Bertran, Uriel Bertran, Jordi Porta, Gerard Fernández o Francesc Espriu.
Durant l'acte, el president d'Òmnium, Jordi Porta, ha apostat per un "augment de la consciència nacional". Per la seva banda, Francesc Espriu ha denunciat "l'esmicolament de l'independentisme" i ha lamentat el fet de ser "una minoria petitíssima", motiu pel qual "hem de fer pinya i convèncer la resta de la gent". Per contra, Èric Bertran ha considerat que "no som minoritaris,sinó minoritzats", ha celebrat que "cada vegada més gent parla d'independència" i ha reivindicat que "som independentistes perquè som catalans i volem un món més lliure

Informa: E.NOTICIES.COM