PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

15 d’abril 2008

Diners 1 - Natura 0

La Plataforma SOS Tibidabo ha portat la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la tala d'alzines de la muntanya del Tibidabo per considerar que l'Ajuntament de Barcelona, que preveu construir allà una nova muntanya russa, ha iniciat els treballs abans del termini legal.

La portaveu de SOS Tibidabo, Francesca Graells, ha explicat aquest dimarts que la plataforma veïnal ha denunciat davant la Fiscalia que els treballs de la tala de les alzines centenàries s'ha iniciat abans del 25 d'abril, data programada per al començament dels treballs, segons les mateixes fonts.

Encara que l'ajuntament ha afirmat que "només" es talaran 58 exemplars d'alzines, SOS Tibidabo diu que són 250 els arbres que cauran a terra.

La nova muntanya russa que es construirà al parc d'atraccions del Tibidabo, i que entrarà en funcionament al novembre, consumirà menys energia i serà més accessible a persones amb minusvalidesa, segons el consistori.

Per compensar la tala de les alzines, la regidora del districte Sarrià-Sant Gervasi, Sara Jaurrieta, ha explicat que se'n trasplantaran 8 i que se'n plantaran uns altres 190.

La baronessa Thyssen, Carmen Cervera, ha anunciat que en les pròximes hores s'encadenarà a un dels exemplars per manifestar la seva indignació i intentar evitar la tala d'arbres.

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament, Xavier Trias, ha denunciat la "insuficiència democràtica" del govern de l'alcalde, Jordi Hereu, i ha anunciat que en les pròximes hores presentarà una sèrie de mesures per impedir que el bipartit municipal segueixi actuant contra els acords presos per la majoria del consistori i pel districte Sarrià-Sant Gervasi.