PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

15 d’abril 2008

El Cercle d'Estudis Sobiranistes presentarà a Brussel-les la seva proposta d'ampliació interna de la UE

El Cercle d'Estudis Sobiranistes plantejarà aquest dijous, en un acte a Brussel·les davant de les institucions comunitàries, l'ampliació interna de la Unió Europea com un dels mecanismes legals que doni sortida a les aspiracions col·lectives de Catalunya i altres nacions com Escòcia i País Basc de constituir-se en Estats en el si d'Europa. La conferència la farà Alfons López Tena, el president de la fundació sobiranista, i serà presentada pel periodista Vicent Partal. Serà al Centre de Premsa Internacional a les 10 del matí.

El president de la fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes i vocal del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena oferirà el proper dijous 17 d'abril a les 10 del matí al Centre de Premsa Internacional la conferència, que porta per títol "Catalonia, the next State in Europe"? The question of internal enlargement, a new process in the EU. La conferència serà presentada pel periodista i vicepresident de la European Journalism Centre, Vicent Partal.

Davant d'un públic de representants del Parlament europeu, funcionaris de la Comissió Europea, lobbistes i representants acadèmics i de premsa europea, el jurista Alfons López Tena desgranarà les propostes que des del think-tank independentista s'estan estudiant a efectes de plantejar jurídicament com una part d'un Estat Membre actual de la Unió Europea pot constituir-se en Estat propi sense necessitat de sortir de la Unió Europea, i de totes les àrees de cooperació existents (com per exemple la Unió Econòmica i Monetària, o el Tractat de Schengen,...).

directe.cat