PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

28 de març 2008

Haurem regalat 25 diputats del PSC ?




Les dades parlen per si soles. Catalunya perd diners que es queda l'Estat espanyol per tal de no presentar els balanços amb números vermells. Així de clar i contundent s'ha mostrat el Conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya. Antoni Castells ha exposat com a argument, un més dels que dia a dia podem copsar, que el model actual fa que l'economia catalana depengui massa dels cicles econòmics, a diferència de l'espanyola que el que fa és fonamentar-se en impostos poc variables i en basar el superàvit en el trasllat del dèficit a les comunitats autònomes.

A partir d'aquests arguments, alguns més a la llista de greuges que patim els catalans, Castells s'ha mostrat descontent per la velocitat lenta i poc productiva amb la qual el govern espanyol està duent a terme el desenvolupament del nou Estatut de Catalunya. De fet, el Conseller del PSC ha insistit que "la situació actual ens perjudica i s'ha de canviar" i ha recordat que l'Estatut és molt més que un conjunt de demandes ja que es tracta d'una llei amb tots els ets i uts que el govern espanyol ha de complir amb la seva part
Aquesta nova crida de Castells s'ha fet pública després que el descens del negoci immobiliari dels últims mesos hagi afectat de forma evident l'economia catalana ja que, en part, aquells aspectes d'inversions més inalterables, com poden ser els impostos que paguen els ciutadans, sempre passen per les mans del ministeri espanyol que ho aprofita per tal de quadrar els seus balanços, hipotecant moltes vegades l'economia de territoris com ara Catalunya.


Tribuna Catalana