PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

01 d’abril 2008

Falses excuses

La USAP de Perpinyà no podrà jugar a l'Estadi Lluís Companys de Barcelona en cas que es classifiqui per a les semifinals de la Copa d'Europa de Rugbi, ja que l'European Rugby Cup ha considerat que la previsible assistència d'unes 50.000 persones provinents de Catalunya Nord a aquest partit, que s'hauria de jugar el diumenge 27 d'abril, seria incompatible amb la celebració, el mateix dia, del Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya.

L'equip de rugbi, que lluirà una samarreta amb l'emblema de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 en el partit de tornada de quarts de final de la Copa d'Europa que disputarà aquest dissabte, 5 d'abril, a Londres contra el London Irish, havia sol·licitat a l'entitat europea del rugbi que el partit de semifinal es pogués disputar a Montjuïc, atès que l'estadi Aimé Giral de Perpinyà, de 13.500 places, es quedaria petit per a l'esdeveniment.

"Dolguts, tristos i decebuts"
La possibilitat que la USAP pogués jugar a Barcelona coincidint amb la capitalitat cultural catalana de Perpinyà havia estat rebuda de bon grat per part dels directius de la USAP, que davant la negativa han quedat "dolguts, tristos i decebuts", segons que ha informat a l'AVUI.cat Xavier Tudela, president de l'organització de la Capital de la Cultura Catalana, el qual ha assenyalat que l'European Rugby Cup ha considerat que la coincidència amb la F-1 afegiria greus problemes de trànsit i d'allotjament per a les persones que es desplacin a Barcelona per veure el partit, així com altres problemes de drets televisius.

Cal recordar que les seus de les semifinals i de la final de la Copa d'Europa de Rugbi són gestionades directament per l'European Rugby Cup. La final es jugarà a Cardiff, mentre que les semifinals es decideixen en funció de les sol·licituds dels possibles semifinalistes. En aquest cas, la USAP havia triat Barcelona com a primera opció i Montpeller com a segona. Finalment, serà en aquesta última ciutat on l'equip de Perpinyà jugarà com a local en cas que es classifiqui.

L'organització de la Capital de Cultura Catalana "lamenta" que no es pugui jugar el partit, tot i que ja s'havia negociat "amb els Serveis Municipals i amb els responsables de l'Espanyol". Segons Tudela, el partit "havia generat molta il·lusió" als responsables de l'USAP, raó per la qual es treballa en la organització "a principis de juliol", d'una jornada de rugbi català, "amb l'USAP com a principal convidat".

Tot i la negativa de jugar a Barcelona, Tudela valora "positivament" que aquest dissabte a Londres "l'USAP i l'Ajuntament de Perpinyà hagin apostat per projectar la catalanitat" en un partit que serà retransmès per televisió i seguit per "milions de persones a tot Europa". Actualment es negocia amb Televisió de Catalunya perquè també retransmeti el partit.
AVUI.CAT