PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

26 de juliol 2007

Colla de ganduls


Iñaki Anasagasti, senador del PNB i secretari primer de la Cambra Alta qualifica en el seu blog personal de "colla de ganduls" als membres de la Família Reial, a la qual qualifica de "impresentable".

"Dos mesos de vacances, un Bribón nou, caceres i absències, però el que importa és el dibuixet"

Anasagasti compara la Família Reial espanyola amb l'anglesa i lamenta que mentre la corona britànica "no és intocable", a la monarquia espanyola, escriu, "en el Madrid del PSOE no se la pot tocar ni amb el pètal d'una rosa".

En el post, titulat El Bribón, Anasagasti fa referència al nou veler estrenat per la Família Reial, el catorzè construit per l'armador José Cusí, "amic del Rei i company habitual de frachatelas esportives".

"Data de caducitat" Anasagasti considera, en relació al segrest de la penúltima portada d'El Jueves, que "aquest és el veritable escàndol i no el dibuix [d'El Jueves], i davant d'això -continua- el jutge Del Olmo no fa absolutament res". "Dos mesos de vacances, un Bribón nou, caceres i absències, però el que importa és el dibuixet", afegeix el senador del PNB, que vaticina que l'estada de la Família Reial als palaus de la Zarzuela i Miravent "té data de caducitat" i que "la gent comença a despertar".

El parlamentari basc, que qualifica la Família Reial d'"impresentable, envoltada de censura de premsa i amb un nivell d'embafament de la majoria cap a una institució caduca que clama al cel", considera que tot és culpa "d'un PSOE cortesà i pilota". I afegeix: "Se m'ha dit que és millor" la Monarquia a que "el president sigui Aznar, i jo contesto que si ho fos Aznar seria per votació popular i a aquest [Joan Carles I] el va posar Franco, un general assassí i colpista, i que al cap de cinc anys a l'Aznar se l'enviaria cap a casa mentre que aquests, com a molt, se'n pot fer una caricatura".

Informa: AVUI

22 de juliol 2007

Segrest de la revista "El Jueves"

Amics raconaires, els mitjans estrangers ja se n'han fet ressó.
Poso uns quants enllaços: (tots en anglès)

BBC , The Times , The Guardian , France 24, and International Herald Tribune.

El Món pot veure com Espanya NO és una democràcia.Espanya és més aviat com Turquia que no pas com el Regne Unit.Fins quant serem súbdits de pa sucat amb oli.És hora de deixar Espanya enrere.

Font: Racó Català

19 de juliol 2007

Nota de premsa

Ens complau comunicar-vos que, finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha dictat sentències núm. 738 de data 29.06.07 i núm. 779 de data 09.07.07, desestimant els recursos presentats per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, contra les anteriors sentències dels Jutjats del Contenciós Administratiu números 3 i 7 de Barcelona.

Recordareu que en aquestes sentències es declaraven nul·les, per greu defecte de forma, les Contribucions especials i les liquidacions que l'Ajuntament ens va imposar als veïns dels sectors 14-18 de Mira-sol Sud i Valldoreix , tot això d'acord amb els procediments contenciosos presentats al seu dia pels nostres advocats.

Ara, aquestes últimes sentències ja són fermes, és a dir definitives i no es poden recórrer.

L'Ajuntament disposa de dos mesos de termini per complir les sentències i tornar-nos la totalitat dels imports pagats pels veïns, més els interessos legals corresponents.

Una altra possibilitat que té l'Ajuntament, és la d'arribar a un acord amb els veins per no tindre que tornar la totalitat dels diners i rebaixar els imports ja pagats d'acord amb les seves demandes.
En aquest sentit els nostres advocats contactaran en breu amb l'Ajuntament.

Si l'Ajuntament, no s'avé a negociar un acord amistós, podria procedir a presentar nous expedients de Contribucions Especials.

Us mantindrem al corrent de qualsevol novetat.

Cordialment,

PLATAFORMA DEL CONTENCIÓS ADMINISTRATIU DELS SECTORS 14-18 DE MIRA-SOL SUD/VALLDOREIX.

18 de juliol 2007

13 de juliol 2007

Espoliació fiscal als Països Catalans (juny 2007)

Nova presentació sobre l'espoliació fiscal als Països Catalans (actualitzada el juny del 2007)
Aquesta presentació exposa, de forma pedagògica i divulgativa, per a no experts en economia, les xifres sobre l'espoliació fiscal (robatori) que pateix el nostre poble per part d'Espanya i que està condicionant seriosament el benestar futur dels catalans a tots nivells.L'espoliació fiscal, mal anomenat dèficit fiscal per la nostra classe política, és la quantitat de diners resultant de la diferència entre tots els impostos que paguem els catalans i el que rebem en forma d'inversions i serveis de les diverses administracions de l'Estat (gover espanyol, Generalitat, ajuntaments, etc.). Aquesta diferència, aquesta xifra d'impostos pagats pels catalans que es queda el govern espanyol i que no tornen mai més, actualment ja supera els 19.000 milions d'euros (52 M€ diaris) al Principat de Catalunya i els 24.600 milions d'euros (67,5 M€ diaris) al conjunt dels Països Catalans.
És molt important que tots els catalans agafin consciència d'aquest robatori. Per això anem exposant aquesta problemàtica en actes arreu del país.Us posem aquesta presentació en diversos formats per tal que utilitzeu el que més us convingui per a divulgar aquesta situació. Hem d'aconseguir que tot el país vegi aquesta presentació sobre el saqueig sistemàtic que patim els catalans i que està afectant el nostre benestar material present i futur.

Presentació (versió 30, juny 2007) sense veu en format Power Point. Aquesta versió incorpora un capítol sobre les infraestructures endarrerides a Catalunya a causa de l'espoliació fiscal, les infraestructures que s'estan fent a Madrid (línies de metro, trens d'alta velocitat, aeroports) i l'estratègia del govern espanyol per als propers anys que que queda clarament recollida en el Plan Estratégico de Infraestructuras y Transportes (2005) del Ministerio de Fomento.

Per a veure la presentació des d'Internet o baixar-vos el fitxer (4 MB) cliqueu aquí mateix.

En format pdf, per a imprimir-la a color i amb 4 diapositves per pàgina. Cliqueu aquí mateix.

10 de juliol 2007

Senyora Conesa, dimiteixi si us plau

Resposta de la Merce Conesa a la denuncia dels veins per els incompliments en el soterrament:
(Radio Sant Cugat 10 juliol 2007)
"La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, exigeix a Telefònica que finalitzi el més ràpid possible el soterrament de les línies telefòniques de Mira-sol. D'aquesta manera, l'Ajuntament demana a l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol i la plataforma de veïns afectats pel Contenciós Administratiu Sector 14-18 de Mira-sol i Valldoreix Sud que facin costat al consistori en lloc de denunciar la falta de compromís de l'administració.
L'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol i la plataforma de veïns afectats pel Contenciós Administratiu Sector 14-18 de Mira-sol i Valldoreix Sud tornaven a denunciar a principis de setmana l'incompliment de les promeses de l'Ajuntament per acabar el soterrament de les línies telefòniques.Arran de les crítiques de les dues associacions veïnals, l'Ajuntament ha recordat que Telefònica és 'l'única responsable del retard de les obres de soterrament de les línies telefòniques'.Els veïns han denunciat la situació al Síndic de Greuges de Catalunya i estan pendents d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per les contribucions especials de 180.000 euros que van pagar els veïns el 2003 pel soterrament.
Conesa ha assegurat que, en el cas que sigui necessari, col·laboraran amb el Síndic si els demana informació per aclarir el retard de les obres.
De totes maneres, la tinenta d'alcalde de Territori també ha constatat que pot ser que el Síndic no pugui intervenir ja que Telefònica és una companyia privada."
Sant Cugat del Vallès no es mereix tindre en el seu consistori una persona que per tapar les seves mancances de gestió fa aquestes declaracions, com mínim enganyoses. M'explico:
1) L'ajuntament no va acabar la seva part del soterrament fins l'agost del 2006. Despres de tres anys de retard Telefónica pot començar el seu treball ¡¡
2) Desviar ara la responsabilitat cap als veins te un nom: cinisme
3) Com pot demanar el recolzament dels veins quan sempre s'ha negat a una reunió conjunta amb Telefónica.
4) Perquè te que esperar a la cinquena queixa dels veins per reclamar a Telefónica ? Ningú porta el control de les obres ?
5) A on estan en aquest moment els 180.000 euros. Ha cobrat Telefónica ?
6) En el contracte es contemplaven penalitzacions per retards ?
7) El Síndic de Greuges de Catalunya te molt clar qui es el principal responsable directe de les obres a Sant Cugat.
ULTIMES NOTÍCIES: El 16 de juliol comencen les connexions a les cases i l'eliminació del cablatge aeri. Ara sols mancara treure els pals. Sense comentaris.
Jaume Massanés i Papell

04 de juliol 2007

Mercè Conesa: Credibilitat 0%

En les obres d’urbanització dels sectors 14 al 18 de Mira-sol/Valldoreix Sud, finalitzades amb retràs a finals del 2003, estava inclòs el soterrament de les línies telefòniques.
L’ajuntament de Sant Cugat del Vallès va imposar, sense preguntar als veïns, el soterrament de les línies telefòniques i que aquests paguessin un 50% del seu cost, aproximadament uns 180.000 euros.
Aquest fet i d'altres van fer que es portessin les corresponents contribucions especials a un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del que actualment ja s’han produït dues sentències favorables als veïns, pendents d’execució pel recurs presentat per l’ajuntament del que s’espera sentència definitiva en pocs dies.

El mes de maig del 2005 els veïns van convocar una roda de premsa denunciant que el soterrament, després de dos anys, encara no s’havia realitzat, però ja l'havien pagat mitjançant les contribucions especials.

El mateix mes l’ajuntament anuncia que les obres començaran el 6 de juny i que calculen que estaran finalitzades en sis mesos.
El mateix mes de juny, en altres declaracions als mitjans locals, segueixen confirmant que estaran acabades entre setembre i desembre del 2005 depenent del sector.

A finals de gener del 2006, en aquest sector, el soterrament de les línies ni tan sols ha començat.
L’ajuntament argumenta que el responsable és Telefònica i intenta escapolir-se de la seva responsabilitat.
Finalment el regidor de Descentralització, Xavier Cortès tot i mostrar-se escèptic amb el compromís de Telefònica assegura que l’ajuntament treballarà perquè es compleixi un nou compromís de tenir acabat el soterrament a finals d’abril del 2006.
També es confirma que l’ajuntament, incomprensiblement, no ha aplicat cap clàusula de penalització per retràs de obres.

El 31 de maig del 2006 tot continua igual, llavors la màxima responsable de Territori, Mercè Conesa, assegura que definitivament tot estarà acabat a finals del 2006.
Demanem públicament a l’ajuntament una reunió conjunta amb la companyia telefònica per esbrinar que passa, però no rebem resposta.

Es cert, que a finals de novembre del 2006 es varen activar les obres iniciant la instal·lació uns armaris distribuïdors, però als pocs dies tot va quedat aturat.
Al febrer del 2007 tot continua igual. Es demana a l’ajuntament informació sobre l’estat del soterrament i ens diuen que esta previst finalitzar-ho a finals de març.
Se’ns comenta que és responsabilitat integra de Telefònica, però el tècnics de la companyia ens asseguren que l’ajuntament no va acabar les infraestructures de connexions amb els habitatges fins agost del 2006 (?).

El dia 13 de febrer del 2007 la responsable de Territori Mercè Conesa fa unes declaracions a Radio Sant Cugat a on garanteix que les línies telefòniques de Mira-sol estaran soterrades abans de Setmana Santa del 2007.



Abans de les eleccions municipals sembla que finalment s’acceleren els treballs però desprès del 27 de maig del 2007 tot queda un altre cop“al ralentí”. En definitiva, avui a principis de juliol del 2007 encara esta pendent el soterrament i la connexió al interior de les vivendes en un 50% dels sectors 14-18 de Mira-sol.

Davant d’aquesta CINQUENA PROMESA INCOMPLERTA, l’Associació de Sant Joan de Mira-sol i la plataforma del Contenciós Administratiu dels sectors 14-18 de Mira-sol/Valldoreix Sud volem denunciar, un altre cop, públicament l’ incompliment per part de l’ajuntament de Sant Cugat dels compromisos adquirits públicament davant dels veïns.


En definitiva l’ajuntament té cobrats dels veïns uns 180.000 euros (aproximadament uns 30.000.000 de pessetes) des de fa quatre anys per unes obres que no han finalitzat. Han incomplert les seves promeses cinc vegades i encara avui no sabem quan s’acabarà el soterrament.


Per tot això, ho denunciem públicament un altre cop als mitjans de comunicació de Catalunya i seguim el procés de denuncia interposat al Síndic de Greuges de Catalunya


Mira-sol a 4 de juliol 2007


ASSOCIACIÓ DE VEÍNS SANT JOAN DE MIRA-SOL.
PLATAFORMA CONTENCIÓS ADMINISTRATIU SECTOR 14-18 de MIRA-SOL/VALLDOREIX SUD.

Jaume Massanés i Papell