PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

04 de juliol 2007

Mercè Conesa: Credibilitat 0%

En les obres d’urbanització dels sectors 14 al 18 de Mira-sol/Valldoreix Sud, finalitzades amb retràs a finals del 2003, estava inclòs el soterrament de les línies telefòniques.
L’ajuntament de Sant Cugat del Vallès va imposar, sense preguntar als veïns, el soterrament de les línies telefòniques i que aquests paguessin un 50% del seu cost, aproximadament uns 180.000 euros.
Aquest fet i d'altres van fer que es portessin les corresponents contribucions especials a un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del que actualment ja s’han produït dues sentències favorables als veïns, pendents d’execució pel recurs presentat per l’ajuntament del que s’espera sentència definitiva en pocs dies.

El mes de maig del 2005 els veïns van convocar una roda de premsa denunciant que el soterrament, després de dos anys, encara no s’havia realitzat, però ja l'havien pagat mitjançant les contribucions especials.

El mateix mes l’ajuntament anuncia que les obres començaran el 6 de juny i que calculen que estaran finalitzades en sis mesos.
El mateix mes de juny, en altres declaracions als mitjans locals, segueixen confirmant que estaran acabades entre setembre i desembre del 2005 depenent del sector.

A finals de gener del 2006, en aquest sector, el soterrament de les línies ni tan sols ha començat.
L’ajuntament argumenta que el responsable és Telefònica i intenta escapolir-se de la seva responsabilitat.
Finalment el regidor de Descentralització, Xavier Cortès tot i mostrar-se escèptic amb el compromís de Telefònica assegura que l’ajuntament treballarà perquè es compleixi un nou compromís de tenir acabat el soterrament a finals d’abril del 2006.
També es confirma que l’ajuntament, incomprensiblement, no ha aplicat cap clàusula de penalització per retràs de obres.

El 31 de maig del 2006 tot continua igual, llavors la màxima responsable de Territori, Mercè Conesa, assegura que definitivament tot estarà acabat a finals del 2006.
Demanem públicament a l’ajuntament una reunió conjunta amb la companyia telefònica per esbrinar que passa, però no rebem resposta.

Es cert, que a finals de novembre del 2006 es varen activar les obres iniciant la instal·lació uns armaris distribuïdors, però als pocs dies tot va quedat aturat.
Al febrer del 2007 tot continua igual. Es demana a l’ajuntament informació sobre l’estat del soterrament i ens diuen que esta previst finalitzar-ho a finals de març.
Se’ns comenta que és responsabilitat integra de Telefònica, però el tècnics de la companyia ens asseguren que l’ajuntament no va acabar les infraestructures de connexions amb els habitatges fins agost del 2006 (?).

El dia 13 de febrer del 2007 la responsable de Territori Mercè Conesa fa unes declaracions a Radio Sant Cugat a on garanteix que les línies telefòniques de Mira-sol estaran soterrades abans de Setmana Santa del 2007.



Abans de les eleccions municipals sembla que finalment s’acceleren els treballs però desprès del 27 de maig del 2007 tot queda un altre cop“al ralentí”. En definitiva, avui a principis de juliol del 2007 encara esta pendent el soterrament i la connexió al interior de les vivendes en un 50% dels sectors 14-18 de Mira-sol.

Davant d’aquesta CINQUENA PROMESA INCOMPLERTA, l’Associació de Sant Joan de Mira-sol i la plataforma del Contenciós Administratiu dels sectors 14-18 de Mira-sol/Valldoreix Sud volem denunciar, un altre cop, públicament l’ incompliment per part de l’ajuntament de Sant Cugat dels compromisos adquirits públicament davant dels veïns.


En definitiva l’ajuntament té cobrats dels veïns uns 180.000 euros (aproximadament uns 30.000.000 de pessetes) des de fa quatre anys per unes obres que no han finalitzat. Han incomplert les seves promeses cinc vegades i encara avui no sabem quan s’acabarà el soterrament.


Per tot això, ho denunciem públicament un altre cop als mitjans de comunicació de Catalunya i seguim el procés de denuncia interposat al Síndic de Greuges de Catalunya


Mira-sol a 4 de juliol 2007


ASSOCIACIÓ DE VEÍNS SANT JOAN DE MIRA-SOL.
PLATAFORMA CONTENCIÓS ADMINISTRATIU SECTOR 14-18 de MIRA-SOL/VALLDOREIX SUD.

Jaume Massanés i Papell