PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

13 de juliol 2007

Espoliació fiscal als Països Catalans (juny 2007)

Nova presentació sobre l'espoliació fiscal als Països Catalans (actualitzada el juny del 2007)
Aquesta presentació exposa, de forma pedagògica i divulgativa, per a no experts en economia, les xifres sobre l'espoliació fiscal (robatori) que pateix el nostre poble per part d'Espanya i que està condicionant seriosament el benestar futur dels catalans a tots nivells.L'espoliació fiscal, mal anomenat dèficit fiscal per la nostra classe política, és la quantitat de diners resultant de la diferència entre tots els impostos que paguem els catalans i el que rebem en forma d'inversions i serveis de les diverses administracions de l'Estat (gover espanyol, Generalitat, ajuntaments, etc.). Aquesta diferència, aquesta xifra d'impostos pagats pels catalans que es queda el govern espanyol i que no tornen mai més, actualment ja supera els 19.000 milions d'euros (52 M€ diaris) al Principat de Catalunya i els 24.600 milions d'euros (67,5 M€ diaris) al conjunt dels Països Catalans.
És molt important que tots els catalans agafin consciència d'aquest robatori. Per això anem exposant aquesta problemàtica en actes arreu del país.Us posem aquesta presentació en diversos formats per tal que utilitzeu el que més us convingui per a divulgar aquesta situació. Hem d'aconseguir que tot el país vegi aquesta presentació sobre el saqueig sistemàtic que patim els catalans i que està afectant el nostre benestar material present i futur.

Presentació (versió 30, juny 2007) sense veu en format Power Point. Aquesta versió incorpora un capítol sobre les infraestructures endarrerides a Catalunya a causa de l'espoliació fiscal, les infraestructures que s'estan fent a Madrid (línies de metro, trens d'alta velocitat, aeroports) i l'estratègia del govern espanyol per als propers anys que que queda clarament recollida en el Plan Estratégico de Infraestructuras y Transportes (2005) del Ministerio de Fomento.

Per a veure la presentació des d'Internet o baixar-vos el fitxer (4 MB) cliqueu aquí mateix.

En format pdf, per a imprimir-la a color i amb 4 diapositves per pàgina. Cliqueu aquí mateix.