PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

26 de novembre 2007

PSC, no ens fallis, els catalans no ho entendríem

Encara falta una setmana però la manifestació de dissabte que ve convocada per la Plataforma sobre el Dret a Decidir en protesta per la crisi de les infraestructures està aconseguint polaritzar els partits catalans. Aquest dissabte, Convergència i Unió feia una crida a participar-hi amb una clara al·lusió als socialistes catalans. Hores després el PSC l'acusava d'oportunista i anunciava que no hi seria. Ara el torn ha estat dels convocants, que també hi han volgut dir la seva. La plataforma no només no tem que els partits prenguin protagonisme, sinó que crida els socialistes a afegir-s'hi.
L'èxit de la manifestació pel Dret a Decidir del 18 de febrer del 2006 va deixar un bon record entre els organitzadors. Ara, l'objectiu de la Plataforma pel Dret a Decidir és que el màxim de gent possible torni a sortir al carrer.

Si llavors el motiu de protesta eren les retallades a l'Estatut i el pacte Zapatero-Mas, i Esquerra Republicana era el partit que cridava més a participar-hi, ara el que es critica és l'estat de les infraestructures a Catalunya i el dret a decidir-les i gestionar-les des d'aquí. I ara, a més d'Esquerra, també anuncien que hi aniran Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Convergència i Unió. El mateix Artur Mas demanava aquest dissabte a la societat catalana que hi vagi i pressionava el PSC perquè s'hi sumi. Extrem que el PSC ha declinat.

Els organitzadors veuen bé que els partits s'hi impliquin i, per això, han fet una crida a tots els polítics, també als socialistes catalans, a participar-hi. El que no faran serà donar el protagonisme als partits, que no seran a la capçalera de la manifestació, on hi haurà representants de la societat civil i entitats. Ja n'hi ha més de 150 d'adherides, entre les quals, les d'usuaris del transport públic.

Radio Catalunya