PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

27 de novembre 2007

CIU ja no enganya ningú per molt que es disfressi.

El president de CiU, Artur Mas, ha reptat avui el PP a comprometre's, abans de les eleccions generals, a retirar el seu recurs presentat davant el Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut català, el que permetria obrir la porta a un eventual suport legislatiu al PP de la federació nacionalista.
Mas ha advertit als populars que tindrà un "problema" si al final resulta que necessita suports parlamentaris per governar
En declaracions a Telecinco, Mas ha llançat una pregunta al PP de Mariano Rajoy: "Si ells guanyen les eleccions i necessiten algun suport, per exemple de Catalunya, estan disposats a dir abans de les eleccions que retiraran el recurs contra l'Estatut presentat davant el TC?".
"Em temo que la resposta serà que no el pensen retirar", ha anticipat Mas, segons el qual CiU no pot arribar a "acords de fons amb un partit que fa la política exactament contrària" i que "intenta disminuir l'autogovern de Catalunya". Ara bé, ha afegit Mas, "si el PP retira el recurs contra l'Estatut, significa que estem davant un nou PP, ja no seria el que coneixem". "No ens tanquem d'entrada cap porta. Veurem qui guanya aquestes eleccions a Espanya", ha assenyalat.Mas ha advertit als populars que tindrà un "problema" si al final resulta que necessita suports parlamentaris per governar però, en canvi, "no està disposat a cedir ni un mil·límetre en la seva política d'anar contra determinats temes que vénen de Catalunya".El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha apuntat aquest dimarts que les declaracions efectuades pel líder de CiU, Artur Mas, a Telecinco, sobre la possibilitat de pactar amb el PP si aquest retira el recurs de l'Estatut abans de les eleccions, demostren que "el duo Mas-Duran" conforma una "candidatura conservadora" i que "depèn de com vagin les coses, CiU pot acabar essent la marca blanca del PP a Catalunya". Herrera ha "agraït" a Mas que hagi "aclarit" que CiU "pot arribar a pactar" amb el PP.

Diari AVUI