PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

08 de novembre 2007

Mentre no afectava la seva butxaca estaven callats, Catalunya era secundaria.

Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversió de l'Estat que Madrid entre el 1997 i el 2007, i qui afirmi el contrari "menteix". Així de contundent i clar s'ha expressat avui, per primer cop, el president de Foment, Joan Rosell, durant la presentació d'un estudi sobre les inversions de l'Estat per demarcacions.
En deu anys Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversions que Madrid, percentatge que vol dir que "cada tres anys Catalunya té un pressupost zero".
L'informe, basat en dades dels pressupostos de l'Estat, indiquen que en deu anys Catalunya ha rebut un 28% menys d'inversions que Madrid, percentatge que vol dir que "cada tres anys Catalunya té un pressupost zero", ha detallat Rosell. En relació amb el Producte Interior Brut (PIB) de cada demarcació, la inversió liquidada a Catalunya en el període 1991-2006 va ser del 11,9%, mentre que a Madrid va arribar al 14,3% i a Andalusia, al 23,3%.
Exigeix la publicació de les balances fiscalsDavant les dades, el president de la patronal ha instat, "per pura democràcia del segle XXI", el govern central a publicar les balances fiscals de les comunitats autònomes.Les xifres indiquen que per cada català que ha rebut 280€ d'inversió anual, un madrileny n'ha rebut 389€. Rosell ha acusat la "tecnoestructura" centralista d'actuar per no transferir poder i de no invertir equitativament a tot el territori.Paraules del president de la patronal: "Estem farts d'aquesta manca d'inversió i de que a més a més es digui que els catalans s'enduen tots els diners", quan s'està fent un "exercici excessiu de solidaritat manifesta".

I per tot això, el dirigent empresarial ha anunciat que la seva organització rebatrà a partir d'ara i allà on faci falta, de forma "pedagògica", "les agressions verbals i escrites" que rep Catalunya respecte les inversions.

Diari Avui.