PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

25 d’octubre 2007

Tenim un gravíssim problema, la justícia no funciona ¡¡

L'Associació d'Equatorians de Catalunya, SOS Racisme i Canal Latino de televisió han convocat una manifestació antiracista dijous al vespre (19 h) a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra l'agressió a la noia equatoriana al tren dels Ferrocarrils.
La fiscalia considera ara que l’agressió que va patir una menor equatoriana en un tren a mans de Sergi Xavier M.M. podria merèixer presó. No obstant, el jutjat d’instrucció número 2 de Sant Boi de Llobregat va decidir ajornar el pronunciament fins a avui, quan prendrà declaració a la víctima.
La menor haurà de ratificar que Sergi Xavier M.M. li va proferir insults racistes i s’haurà de sotmetre a un examen mèdic per tipificar les lesions. La fiscal superior, Teresa Compte, va reconèixer que després de tants dies –l’atac va ser el dia 7– serà difícil acreditar un delicte de lesions, necessari per demanar presó. No obstant, “intentarem demostrar que necessita un tractament mèdic que avali una lesió psíquica”.
Tot i això, la fiscalia va decidir avançar la petició de presó a la compareixença de la noia, que inicialment era divendres. Una urgència que el jutjat no va atendre, entre d’altres raons perquè la petició va entrar poc abans de les quatre de la tarda. Finalment, el jutge va decidir avançar la declaració de la víctima.
Pel que fa a l’absència de la fiscalia quan dissabte l’agressor va passar a disposició judicial, Compte va assegurar que l’atestat policial, que inclou les imatges, no va arribar a la fiscalia fins dilluns, tres dies després que el detingut quedés en llibertat amb càrrecs. Compte també va defensar la fiscal de guàrdia, ja que “el jutjat no la va informar ni de la gravetat del cas ni que la víctima era menor”. Per evitar més absències, Compte va anunciar més coordinació amb els cossos policials, que “hauran d’informar directament la fiscalia dels casos que passen a disposició judicial” perquè els fiscals els valorin directament sense la mediació del jutjat.

Diari Avui