PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

12 de març 2007

La barretina representarà la cultura catalana a Nova York


L'Institut Ramon Llull ha utilitzat la barretina per promocionar-se a la ciutat de Nova York, coincidint amb l'exposició "Barcelona and Modernity: Gaudí to Dalí", que acull des de la setmana passada el Metropolitan Museum. L'empresa La Factoria ha estat l'encarregada de fer el disseny, que més enllà d'una barretina de color vermell, utilitza un codi de barres i el lema "Made in CataluNYa".

Les activitats programades s'inicien amb l'exposició , que presenta més de 350 obres de diverses disciplines: pintura, escultura, cartelleria, fotografies, disseny... La selecció d'obres prové de museus i de col·leccions privades i s'estructura en nou apartats: Renaixença; Modernisme: pintura, escultura i arts gràfiques; Modernisme: Quatre Gats; Modernisme: Art i Societat; Modernisme: arquitectura i disseny, Noucentisme i nou classicisme; Avantguardes per a un nou segle; Avantguardes: la ciutat racionals; i Avantguardes i guerra civil.L'exposició va ser exhibida al Cleveland Museum of Art (Ohio) del 15 d'octubre del 2006 al 7 de gener del 2007 i el seu catàleg, subvencionat per l'Institut Ramon Llull, ha estat seleccionat entre els millors llibres de l'any pel Financial Times.


D'altra banda, el primer acte d'arts escèniques del programa Made in Catalunya. Catalan Culture in New York, es celebrarà el proper 22 de març a l'Església de l'Ascensió de Nova York. El concert començarà a les 20.00 h i presentarà El Cant de les Estrelles, d'Enric Granados, interpretat per Douglas Riva, piano, Mark Kruczek, Organ, i les veus del grup Voices of Ascension, sota la direcció de Dennis Keene.


A més del MET, el BAC i l'Església de l'Ascensió, les activitats de la mostra es portaran a terme en altres indrets com el 192 Books, el Housing Works Café, Nuyoricans Café, Columbia University, i Instituto Cervantes. Però, fins el 19 de març no es coneixerà el programa complert de la mostr