PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

11 de març 2007

Que opinem dels nostres governants municipals ?

Tal com varem anunciar al butlletí numero 25 de data 20 de novembre del 2006 hem volgut saber quines són aquelles propostes que els ciutadans volien trobar-se en els programes electorals de les pròximes municipals.Hem pogut contactar amb 63 persones del nostre municipi. D'aquestes, 16 no han volgut donar la seva opinió ja que segons ells el que diguin els ciutadans no compta, "els politics fan el que volen, encara que fagin veure que ens escolten, sobretot en campanya electoral".
Entre les 47 persones que han volgut col·laborar hem trobat moltes coincidències en quant a les seves peticions, però curiosament també moltes referències a com voldrien que fos el tarannà dels nostres politics locals i el funcionament municipal.És per això que hem dividit aquest document en dues parts. Avui exposarem un resum de les mancances politiques a Sant Cugat agrupades per blocs i en el proper número detallarem les peticions realitzades.

NO INFORMEN - La principal queixa és el desconeixement que la població, en general, té sobre l'activitat del equip municipal i els acords que es prenen als Plens. Reconeixen que seria difícil seguir una retransmissió completa per radio o televisió, però veurien amb bons ulls un resum menys detallat per el coneixem general. També podria ser consultada per Internet o inserida dins d' un diari o revista municipal.

NO ESCOLTEN - Es queixen també de les dificultats de poder exposar la seva opinió, suggeriment o queixa. Per exemple, per poder parlar en un Ple o en un Consell de Districte has d' esperar-te fins al final, entre quatre o cinc hores, per poder parlar en un curt espai de temps, i obtenir una resposta que desprès rarament es materialitza. Per un altre part molts es queixen de que la gran majoria de vegades no reben tampoc resposta als escrits que presenten a l'ajuntament.

GUERRA ENTRE PARTITS - En el joc de la política tothom accepta la existència de dos grups, qui governa i la oposició. El que és difícil d'entendre per la gent és que tot el que proposa l'oposició a Sant Cugat sigui rebutjat per l'equip de govern per venir d' on ve. Si s'acceptés tot allò que en definitiva fos positiu per la ciutadania tots hi sortirien guanyant, inclòs l'equip de govern.

EXISTEIXEN DOS SANT CUGATS - La descentralització és la queixa que apareix més vegades. És generalitzat el convenciment de que l'ajuntament deixa de banda els districtes i alguns barris de la ciutat.Manca d'equipaments, manteniment escàs, obres inacabades, inseguretat, etc.És evident que no interessa perquè la seva gent o els seus representants no li són afins o per escàs interès i rendibilitat electoral.

NO COMPTEN AMB NOSALTRES - La participació ciutadana obté també un alt nivell de descontent. És generalitzat el convenciment de que a l'ajuntament no li interessa potenciar la participació ciutadana en la gestió de la ciutat, tot al contrari del que faria un ajuntament intel·ligent i plenament democràtic. Els veins diuen que ja no van als Consells de Districte i els Grups el Treball perquè són solament una pantomima per cobrir les aparences i ja estan tips de promeses i enganys.

NO CONECTEN - També es reclama que els politics siguin més propers a la gent i als seus problemes. Sobretot voldrien un alcalde i uns regidors que no estiguessin tant de temps al seu despatx o assistint a conferencies d'economia mundial, en inauguracions d'empreses privades, etc. Dóna la sensació que s'estan promocionant permanentment.Demanen que de forma regular trepitgin el territori, que visitin les obres, que agafin l'autobús, que passegin per els voltants de les escoles publiques, que entrin als casals, que parlin amb la gent, etc... en definitiva que escoltin. Solament ho fan quan s'acosten les eleccionsRelacionat amb el punt anterior existeix una certa curiositat per saber la feina que fan determinats regidors i si això justifica sous elevats de jornada completa.Descentralització o Sanitat són algunes de las regidories nombrades.

PASSAR-SE LA PILOTA - Demanen la transversalitat. No és acceptable que un regidor digui "aquest no es un problema de la meva àrea" . Un regidor és, sempre i en qualsevol lloc, el representant de l'ajuntament.

LLISTES OBERTES - Ha estat una sorpresa que algunes persones demanin que les llistes per les eleccions municipals siguin obertes. Alguns no han votat a un partit perquè no coincideix amb el seu programa, tendència o filosofia però que per temes de la ciutat potser votarien a algun dels seus components per la seva capacitat.


Butlletí UN ALTRE SANT CUGAT