PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

04 de març 2007

Plaça Joan Borràs, centralitat de què?

El dia 2 de març, Radio Sant Cugat publica en el seu butlletí-web el titular “Neix una nova zona de centralitat a Mira-sol amb la remodelació de la plaça Borràs”. La notícia surt, sembla, d’una entrevista a l’alcalde Recoder, aquest que encara somia truites tot pensant en la majoria absoluta.
El primer que s’ha de dir és què el que diu la notícia és mentida perquè les declaracions en les què és basa també ho són. Una mostra més de l’engany que durant anys ha posat de manifest l’alcalde.La Pç. Borràs ha estat sempre, SEMPRE, un lloc de trobada a Mira-sol, l’única centralitat durant més de 40 anys. Era el punt on és retrobaven les famílies, els que arribaven amb el tren, amb els residents. Era el lloc on ens veiem tots, perquè hi havia el forn de Mira-sol, el de la Mari. On teníem un bar on fer el cafè tot llegint el diari. On és podia deixar el cotxe sense problemes. Ara només queda el taller mecànic.La monstruositat encimentada que s’ha fet davant l’estació dels FGC, NO ÉS la nostre Pç. Borràs de sempre, ni ho serà. Aquesta ha quedat reduïda a un cercle de terra, tres jocs infantils, quatre bancs per asseure’ns i una font.
La zona verda de la que parla l’alcalde, no és res més que l’antic talús de terra que suporta la via del ferrocarril i l’estació, a banda d’uns quants arbrets rodejats de les pedres del paviment.
A banda d’això, el carril bici serà una autèntica aventura de risc, donat que haurà de travessar una rotonda “sense nom”, l’entrada de mercaderies del Turó de Can Mates, passa per davant mateix de l’accès a l’estació (per la vorera), sense possibilitats de mantindre la distància mínima de seguretat amb els vianants i, a més, també creuarà per davant l’entrada gegant a l’estacionament que hi haurà sota la zona comercial del Turó de Can Mates.Pel que fa als dos passos sota el tren, que vinguin i ens els assenyalin, perquè només hi ha un, a no ser que facin referència al pas de la rotonda “sense nom”, que està a 100 metres de la veritable Pç Borràs. També s’ha de comentar que sempre hi havia hagut l’autobús de línia passant per la Pç. Borràs, ara és a 100 metres i, pel que fa a la mobilitat de la zona, aquesta s’ha pensat amb els peus quan els tenien en remull. No han estat capaços de traçar línies rectes, sinó que han combinat la zona de la calçada més deprimida per a posar el pas de vianants amb unes corves que no permeten la visibilitat als vehicles. Visualment, potser hi haurà que vegi una cosa bonica en aquesta remodelació. Vist objectivament, tot plegat és un desastre.
És cert que s’han gastat una bona picossada d’euros, però no ho han fet pensant en Mira-sol ni en la nostre gent, sinó en donar accessibilitat als interessos econòmics que s’han d’implantar al Turó de Can Mates, per alliberar del pas de camions pel nou barri, donat que, com deia abans, ens passaran per l’Avinguda Montserrat Roig, al costat de la zona dels col·legis (Catalunya i La Farga). Sembla que no podran anar pels grans carrers del Turó, però sí pels nostres, que prou plens ja estan ara.
Tot plegat, aquesta notícia és un altre discurs electoralista de l’alcalde que el fa sense cap mirament, sense cap pudor, i insultant la memòria dels mirasolencs, dels santcugatencs de tota la vida. És tan poc el què ha fet de bó per Mira-sol, i tant el dolent que ell i el seu equip de govern sí ens han donat, que ha de recórrer al engany per intentar obtindre un mínim de rèdit electoral al nostre districte.I és què de confiança en l’actual equip de govern, a Mira-sol ja quasi no en queda. Menys botifarrades, menys enganys i mentides, menys Recoder i companyia.
Publicat a la plana personal d'en Josep C. Canut

1 comentari:

Josep C. Canut ha dit...

Benvolguts lectors d'aquesta plana:
Per un error de redacció, aquesta notícia parla del "2 de febrer" quan hauria de dir "el 2 de març".
Demano disculpes per aquesta errada que espero no hem tingueu gaire en comte.
En Pep.