PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

10 de març 2007

Suport al català a la Catalunya Nord

Els jugadors del FC Barcelona Oleguer Presas i Lilian Thuram presentaran un manifest en defensa de l'escola i de la llengua catalanes a la Catalunya Nord promogut per la xarxa d'escoles laiques i en català La Bressola, en un acte que tindrà lloc dimecres vinent a la Sala de les Llibertats de Perpinyà. El document insisteix en la necessitat que el català sigui present no només als centres educatius, sinó a tots els àmbits de la cultura.
A partir de dimecres, s'obrirà una campanya de recollida de signatures per donar suport al manifest, segons va explicar ahir el director general de La Bressola, Joan Pere Le Bihan. Algunes de les personalitats que ja l'han signat són el president del FC Barcelona, Joan Laporta; el jugador Ludovic Giuly, d'origen cors; i el cantant Manu Chao, a més de periodistes francesos de renom i personalitats del Rosselló.
Destaca també el suport obtingut per part de l'entrenador de la selecció francesa de futbol, Raymond Domenech, que té un gran prestigi a França. Domenech és fill de republicans catalans exiliats per la Guerra Civil i, durant l'últim mundial de futbol ja va afirmar que se sentia "més català que espanyol".

El suport d'Oleguer Presas a la causa nord-catalana no ve de nou. De fet, el jugador de Sabadell, que ha demostrat reiteradament el seu compromís social i nacional, va decidir destinar el 3% dels beneficis del seu llibre Camí d'Ítaca a la xarxa d'escoles La Bressola.
Un cop acabi la recollida de firmes, el manifest s'enviarà a tots els candidats a la presidència de la República Francesa que es presenten a les eleccions de l'abril.
Joan Pere Le Bihan va destacar que l'eix central del manifest és reivindicar que les famílies que volen escolaritzar els seus fills en català a la Catalunya Nord puguin fer-ho. "La Bressola ha crescut un 280% en vuit anys, però la demanda és més alta. Satisfer la demanda d'aquestes famílies és la cosa més democràtica del món", va afirmar.