PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

10 d’octubre 2013

I després de la independència, què?




El procés cap a la independència és ja imparable i ara només ens falta saber la data en que l’assolirem.
Viurem moments històrics, inicialment difícils i de profunda transformació  en molts aspectes. Veurem com l’arc polític canviarà al desaparèixer l’eix d’independentistes/unionistes i com alguns partits desapareixeran i altres s’hauran de posicionar de forma molt clara dins del eix esquerres/dretes.
A partir del primer dia la prioritat més important serà definir el model de país que volem per a Catalunya i, sobretot, com gestionar-lo.  S’han de produir importants canvis per assolir una República Catalana més democràtica i més social.
Hem de garantir uns serveis socials, una sanitat i un sistema d’educació públics de qualitat com a patrimoni de la gent i del país. Haurem de blindar-ho davant de cada canvi de govern i qualsevol modificació haurà de ser consultada als ciutadans.  
Treballar perquè la corrupció sigui perseguida des del primer moment i castigada sense dilacions. Per això serà imprescindible aconseguir la independència absoluta dels tres poders: legislatiu, executiu i judicial. Una justícia àgil i gratuïta que tracti a tothom per igual i potenciar la Sindicatura de Comptes.
M’agradaria, també, que els polítics fossin la veritable representació dels territoris, que fossin propers, el màxim d’accessibles i que realment poguessin ser valorats al final de cada legislatura per la seva feina en cada ciutat o poble. Evidentment farà falta que conceptes, fins ara menyspreats, com la informació, la participació i la transparència siguin una pràctica generalitzada. Per això és tant important que Catalunya disposi duna Llei Electoral i una Llei de Transparència que garanteixi que els polítics entenguin que estan al servei dels ciutadans i no al contrari.
El que vull dir és que amb la consecució d’independència se’ns gira una feina tant o més important, construir un país socialment més just i transparent. Vull la independència, si, però també un país diferent ¡¡

Jaume Massanés i Papell
Portaveu UASC