PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

29 de novembre 2012

Cap dubte, el diumenge el sobiranisme va guanyar amb un clar gir a l'esquerra.
El diumenge passat, quan es van confirmar els resultats de les eleccions catalanes, molta gent independentista va entrar en un estat de catarsi col·lectiva  afectats per  uns nivells molt alts de decepció.
Això es va produir perquè la majoria de mitjans catalans i espanyols solament parlaven de la desfeta de Convergència i Unió, però en aquells moments molt poca gent va interpretar els resultats en el seu conjunt global com a país. Curiosament la premsa estrangera van ser els primers en interpretar l’avanç de les forces sobiranistes.
Amb el pas dels dies i amb la fredor necessària per analitzar els resultats ja podem extreure les següents conclusions:
Les forces  a favor de la independència van obtenir  1.781.460 vots que, sumats als vots de Iniciativa per Catalunya Verds a favor del referèndum, arriben a un total de 2.140.317 vots amb un increment respecte a les eleccions del 2010 d’un 22,5 %.  Els vots d’aquestes forces representa el 63,8 % del total dels vots registrats.
Recordeu que en el Parlament del 2010 només teníem 24 diputats que explícitament estaven per aquesta tasca i ara en tenim 87 a favor per 48 en contra, contundent, no? En definitiva, un 64,5 % de parlamentaris estan disposats a votar a favor de preguntar al poble de Catalunya què volem ser.
Aquesta és la lectura correcta i no l’enfonsament de Convergència i Unió, que es va equivocar greument intentant capitalitzar l’èxit de la manifestació del 11 de setembre, i del treball de moltes entitats que ja fa anys que treballen per una Catalunya lliure i sobirana.
Malgrat això soc dels  que creu que  Catalunya necessita una Convergència i Unió forta, però necessita fer un canvi de rumb. En primer lloc girar les seves polítiques socials cap al centre-esquerre, en segon lloc despendre’s de la llosa que suposen alguns dirigents d’Unió i per últim ser més humils i no creure’s que ells son Catalunya.
Cal felicitar a Esquerra Republicana de Catalunya per els seus resultats,  tot i reclamant-li que aprengui dels errors d’un passat no gaire llunyà. A Iniciativa per Catalunya Verds demanar-los que facin valer la seva força i el seu bagatge en defensa dels drets socials però que també donin suport al referèndum d’una forma clara i diàfana.
Felicitar també a  les CUP’s perquè donaran un aire nou a la política i sobre tot per la implicació de la joventut en la construcció d’una nova Catalunya que en definitiva serà per ells.
Finalment, lamentar que Solidaritat Catalana per la Independència no hagi obtingut representació, malgrat els seus 46.608 vots. Aquí caldrà fer una reflexió de què hauria passat si totes les forces independentistes s'haguessin presentat juntes.
Catalans, cap decepció, ara és l'hora de la unitat i dels fets, no podem esperar més, el país està al límit de les seves possibilitats per  suportar la crisi. Necessitem  acabar urgentment amb  l'espoli fiscal i, per això, volem el referèndum abans del 11 de setembre del 2014.
Com diuen els castellers, pit i collons, perquè encara ens fa falta fer un camí molt dur. Estem en combat contra un enemic que no té cap escrúpol, ni moral ni democràtic. Nosaltres tenim la força d’una il·lusió.