PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

08 de juny 2012

Jo ni vull ni puc esperar-me més ¡¡


El passat diumenge 3 de juny el diari ARA publicava un magnífic article del periodista santcugatenc  Roger Tugas, en que deixava al descobert la hipocresia d’alguns partits polítics.
Deia, literalment,  que Euskadi capeja la crisis amb un dèficit fiscal de només 25 milions d’euros (0,24% del pressupost basc) i que disposar d’una hisenda pròpia li permet aplicar moltes mesures d’estímul econòmic.
Si això ho comparem amb la situació a Catalunya (dèficit  fiscal de més de 16.400 milions que representa un 44,4 % del pressupost de la Generalitat) és de calaix que disposar d’un Concert Econòmic similar al del País Basc és una de les dues solucions que necessita Catalunya.
Tots els partits, i els polítics, del País Basc reconeixen i defensen el concert. Des del mateix lendakari i secretari general del PSE(PSOE) Patxi López fins al mateix  president del PP al País Basc Antonio Basagoita.
Llavors, què impedeix  a Catalunya poder recaptar i gestionar els nostres impostos i pagar a l’Estat solament per els serveis que ens presta? Si el PP i el PSC(PSOE) n’estan tan enamorats al País Basc, per que posen tants pals a la roda, aquí a Catalunya , coneixent les avantatges que això representarà  per el catalans? Molt fàcil, perquè pensen i actuen en clau espanyola, uns de forma activa i rabiosa i els altres de forma passiva per no perdre una futura cadira a Madrid.
A Catalunya, mentre CIU segueix distraient al personal, parlant de la seva promesa electoral  d’un Pacte Fiscal, la resta de partits que també es denominen nacionalistes li segueixen el joc tot i saben que les reivindicacions catalanes acaben topant sempre contra el mur de  la constitució espanyola i la seva maquinària perversa.
Tothom sap que el concert o el pacte fiscal estan condemnats al fracàs perquè els hereus de Felip V mai ho acceptaran. O potser és que ningú se'n recorda del que va passar amb l’Estatut aprovat al nostre Parlament amb més del 90% de vots i referendat per la ciutadania ?.
Si us plau, que la prudència o la covardia no ens facin traïdors. Que no us enganyin. La única solució es la independència i ara és el moment, per què a Madrid, que sempre han estat conscients de la manca de coratge dels dirigents catalans i de les tribulacions mentals que els afligeixen, provaran d'assestar el cop definitiu en un termini breu, quan encara tinguin capacitat de decisió malgrat el desastre econòmic, i abans que el discurs independentista cali més en la societat catalana i sigui hegemònic a les institucions catalanes.
Jo ni vull ni puc esperar-me més ¡¡
Si algú encara no esta prou convençut de les avantatges i de la viabilitat de la independència li recomano que dediqui una mica de temps en visitar aquestes dues planes webs:
FUNDACIO CATALUNYA ESTAT: http://www.fundaciocatalunyaestat.cat/
CERCLE CATALA DE NEGOCIS: http://www.ccncat.cat/

Jaume Massanés i Papell 

Radio Sant Cugat: http://www.radiosantcugat.cat/noticies/opinio/77216.htm