PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

03 d’octubre 2010

Un informe de l'ONU demana la supressió de l'Audiència Nacional

El darrer informe de l'ONU sobre els Drets Humans a l'Estat espanyol, que recomana la supressió de l'Audiència Nacional espanyola i la fi de l'actual règim d'incomunicació dels detinguts, ha caigut com un gerro d'aigua freda al Govern de José Luís Rodríguez Zapatero, que continua entestat a perseguir membres d'ETA malgrat que el grup armat s'hagi mostrat disposat a deixar les armes. Des de l'executiu espanyol ja s'ha remès una rèplica al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides acusant l'autor de l'informe, Martin Scheinin, d'haver elaborat un text 'sense rigor ni credibilitat'. Els responsables estatals asseguren que les detencions de presos bascos s'han realitzat seguint 'totes les garanties processals' i argumenten que l'existència d'un règim d'incomunicació als presos queda justificada pel fet que 'en aquest país hi ha terrorisme actiu'.

Tal com informa  Gara, l'informe del relator de Drets Humans de l'ONU, Martin Scheinin, recomanava acabar amb l'Audiència Nacional espanyola -un tribunal d'herència franquista- i també recomanava acabar amb la incomunicació que s'aplica als presos de terrorisme, en assegurar que aquestes pràctiques vulneren els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans.
La rèplica del Govern espanyol no s'ha fet esperar, i 'lamenten' que les valoracions de Scheinin 'no es corresponguin amb la realitat de la lluita contra el terrorisme, ni siguin compartides per la societat espanyola'. El Govern també acusa l'ONU d'intrusisme, en assegura que el relator de l'ONU està 'qüestionant' el marc legal i institucional sobre el qual actua l'Estat per fer front al terrorisme.

directe.cat