PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

28 d’agost 2010

Amb les butxaques plenes

Els alts directius de Caixa Tarragona, Caixa Catalunya i Caixa Manresa es van apujar el sou entre un 30% i un 50% abans de fusionar-se. Això és el que es desprèn dels informes que cada sis mesos la Comissió del Mercat de Valors (CNMV) rep de les entitats bancàries.

A Caixa Tarragona, per exemple, els catorze membres de l'alta direcció es van apujar el sou gairebé un 32% durant el primer semestre d'aquest any. A més, segons les dades de la Comissió del Mercat de Valors (CNMV), els directius també han augmentat els seus ingressos per dietes un 49% respecte al mateix període del 2009 i el sou conjunt d'aquests alts càrrecs ha passat d'1.019.000 euros a 1.344.000.

Pel que fa a Caixa Catalunya i Caixa Manresa, un informe similar, que recull TV3, apunta que les dues entitats també van seguir un procés similar, incrementant entre un 30% i un 50% el sou dels seus alts directius just abans de la fusió que va donar pas a una nova caixa.

En el cas de l'entitat manresana, a més, l'informe revela que les indemnitzacions dels vuit alts directius que han deixat l'entitat després de la fusió ha suposat una despesa que arriba gairebé als dos milions i mig d'euros.

Precisament el passat mes de juliol, el Parlament Europeu va aprovar una llei que limita els beneficis que els alts càrrecs d'entitats financeres poden cobrar i els condiciona al fet que les entitats no tinguin pèrdues. La norma, però, no imposa cap limitació ni als salaris ni a les indemnitzacions.
 
e-noticies