PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

21 de març 2010

Joan Laporta fa una crida per aconseguir la independencia de Catalunya.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, inaugura la II Assemblea Nacional de Reagrupament fent un crida a la mobilització ciutadana per aconseguir la independència de Catalunya. Insinua que si finalment fa el salt a la política, ho farà de la mà de Reagrupament.

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha anat al gra, i només començar el seu parlament en la inauguració de la II Assemblea Nacional de Reagrupament ha sentenciat: "Aconseguir un Estat propi no és una utopia, és una qüestió de supervivència perquè Catalunya s'està morint, ens l'estan matant".

La solució a aquesta situació també la té clara: cal acció política. "Un partit que treballi per aconseguir majories al Parlament i proclami l'Estat català, la independència de Catalunya. Cal donar un pas endavant", ha afirmat.

El president del Barça ha explicat que, al seu entendre, els culpables de la situació que viu en aquests moments Catalunya són tant els grups de pressió, "que tenen uns interessos molt determinats en què Catalunya segueixi anar fent", com un Estat que "se n'aprofita del fruit del treball dels catalans, que no reverteix en el país", però també "el conformisme dels propis catalans".

Sobre aquest darrer punt, ha dit que és en aquest sentit que ha manifestat en alguna altra ocasió que se sent "moralment reagrupat", perquè aquesta formació "està fent una molt bona feina a l'hora de fer que el país reaccioni i desperti".

Per això, ha assegurat que s'ha d'explicar a tothom que Catalunya viuria molt millor amb un Estat propi, "i això no serà fàcil".

Segons Laporta, és una qüestió de supervivència però també de prosperitat. "El benestar dels catalans seria molt millor amb un Estat propi que administrés els nostres recursos. Tindríem millors hospitals, carreteres i escoles. Hem de defensar el que és nostre. Volen diluir la nostra cultura en l'espanyola, que és molt respectable, però no és la nostra. ", ha argumentat.

Lluitar contra la caverna mediàtica que narcotitza

A més, "la comunitat internacional s'organitza en estats, i per tenir poder hem de tenir un Estat", però, segons ha continuat, "la caverna mediàtica continuarà lluitant perquè Catalunya segueixi narcotitzada i no desperti".

Per tant, "hem de ser forts, hem d'utilitzar arguments intel•ligents, hem d'anar units i hem de lluitar", ha detallat Laporta.

Però no només això. "Els que no tinguin voluntat de servei, que es quedin a casa perquè això ho hem de fer entre tots", ha alertat.

Per al president del FC Barcelona, es tracta "de lluitar per la llibertat, i ho hem de fer tant els que hem nascut aquí com els que han nascut en un altre lloc però han trobat a Catalunya un projecte de vida".

"Visca Catalunya lliure!", ha conclòs.

Fins que no abandoni el càrrec de president del Barça, Jona Laporta, no anunciarà si es passa a la política ni amb quin partit ho farà.

No obstant, després de la seva intervenció en la segona assemblea nacional de Reagrupament celebrada a Barcelona, Laporta ha avançat: "El que fa falta és saber quants som, si som un 20% un 30% o un 40% que recolzen la independència de Catalunya i hem d'anar tots junts. No ajuda en res que hi hagi per aquí ànimes lliures que facin la guerra pel seu compte".

De moment, però, ja té pàgina web pròpia on deixa clara les seves posicions polítiques.