PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

05 d’abril 2009

Convocatòria contra la "contínua agressió" al català

Un acte per rebutjar la "contínua agressió" al català ha estat convocat per al diumenge 19 d'abril a Barcelona per la Comissió de la Dignitat, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Associació d'Actors i Directors de Llengua Catalana, coincidint amb el 70è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a Catalunya.

El secretari de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha dit que s'ha triat una data pròxima a Sant Jordi com a acte simbòlic, per "demostrar el fracàs que va tenir l'intent de genocidi de la llengua i la cultura catalanes" portat a terme durant el franquisme.
També col·laboraran en l'acte una desena d'entitats, entre les quals hi ha Òmnium Cultural, Sobirania i Progrés i Amics de la Llengua Catalana. Alguns dels assistents confirmats són els escriptors Jordi Coca i Ignasi Riera i l'actriu Carme Sansa.

Durant la celebració de l'acte, als Jardinets del Passeig de Gràcia de Barcelona, es llegiran textos contraris a la repressió que es va dur a terme contra el català durant la dictadura de, entre d'altres, Joan Brossa, Joan Oliver, Salvador Espriu i Josep Maria de Sagarra.

e-notícies