PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

04 de febrer 2009

El 7 de març decidirem ser regió o Estat

www.deumil.cat


El proper 7 de març els ciutadans de Catalunya decidiran què volen deixar escrit en el capítol actual del llibre d'història d’aquest país mil·lenari de la Mediterrània. La iniciativa de portar una flota de deu mil catalans a Brussel·les per demanar el dret a l’autodeterminació no és una manifestació vàcua ni capritxosa, és una oportunitat històrica per navegar cap a un futur diferent, que el poble català faria bé d’aprofitar i considerar amb gran respecte.

Molts ciutadans de Catalunya voldrien tenir l’oportunitat de dir “sí vull” en un referèndum sobre l’autodeterminació que els és negat reiteradament per les fortificacions del govern espanyol. Ara tenen l’oportunitat d’aixecar els braços, picar amb vigorositat a la porta d’Europa i relatar amb detall a aquest gran món que se senten víctimes d’uns injustos procediments jurídics espanyols que no poden combatre.

Tots aquells que tinguin un sincer afecte nacional no podran ser tan ximples de seguir formant part d’aquest espectacle de beneits, deixaran la gandula etiqueta de sobiranistes de sobretaula i mostraran el seu model de virtut digna de lloança regalant un dia de la seva vida a una nació maltractada que demana respecte al cel.

Si l'endemà de la manifestació el pèndol es mou cap el costat de l’èxit hi haurà un abans i un després en la política catalana. La societat civil haurà guanyat la partida als partits polítics, que ,fracassats, es veuran obligats a nodrir-se de nous líders que ja s’estan forjant. Ara bé, si la decepció és el que ens desperta a l’alba següent, aleshores ofegarem centenars d’anys de lluita i d’esforç, ens condemnarem entre els llençols subtils i aigualits de la derrota i alguns prohoms amb somriures còncaus diran: “Ho veieu com només són quatre folls els que volen la independència?”.
Comentaris a l'article:
D'ençà del dia 7 de Març en endevant, quan algú em parli d'Idependència, li preguntaré si va anar a Brussel·les, perquè altrament no cal que'n parlem més. Visca La Terra. !!!!

Catalans, ara podeu deixar de plorar, i "moure el cul". Acció, movilització, Si el Poble Català NO PODEM LIDERAR, NO CAL QUE EN PARLEM MÉS, la nostre mort és segura. Visca La Terra. !!!!

David Moragues, company, estem junts en això, ens veiem a Brussel·les. Que la Llum i la Dignitat òmplint el teu cor. Vagi bé i visca La Terra. !!!!

AVUI.CAT