PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

27 de febrer 2009

La necessitat d'"internacionalitzar el conflicte català"

Els organitzadors de la manifestació que el diumenge 7 de març vol portar 10.000 catalans a Brussel·les en favor de l'autodeterminació nacional han volgut sortir al pas de les declaracions de diversos eurodiputats –Raimon Obiols, del PSC, Ignasi Guardans, de CiU i alejo Vidal-Quadras, del PP– contràries a la convocatòria. El Consell de Deumil.cat ha expressat, per mitjà d'un comunicat públic, la necessitat que s'obri "un debat obert i sincer" sobre el dret a l'autodeterminació i que les posicions expressades per alguns eurodiputats "no fan sinó reafirmar" els objectius de la manifestació.
Així mateix, l'organització de la manifestació convida els parlamentaris catalans a Europa a assistir a la recepció que un grup d'eurodiputats oferirà a una delegació dels manifestants al Parlament Europeu, en el transcurs de la qual es farà lliurament de la carta-manifest de la marxa.
Membres de Deumil.cat han insistit també ha remarcar que han rebut el suport d'eurodiputats com Raül romeva, d'ICV i d'exeuroparlamentaris com Bernat Joan, d'ERC. Les mateixes fonts també han agraït el suport de candidats a les pròximes eleccions com Oriol Junqueras, d'ERC, que hi serà present, o de Ramon Tremosa, de CiU, tot i que en aquest cas s'han mostrat "estranyades pel seu tímid suport". Pel que fa a les declaracions contràries a la marxa, asseguren que "el fet que determinats eurodiputats en parlin ja és un èxit" i insisteixen que el principal objectiu de la campanya Deumil a Brussel·les és "internacionalitzar el conflicte català".
AVUI.cat