PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

22 de novembre 2008

Per la casa reial no hi ha crisi que valgui: on és ara la 'Brunete'?

Deixant de banda els 9 milions d'euros pressupostats per mantenir una institució anacrònica com és la monarquia espanyola, el Ministeri de la Presidència, dirigit per María Teresa Fernández de la Vega, ha decidit atorgar 3'3 milions d'euros més per millorar, atenció, la piscina exterior i els ornaments dels jardins de la Zarzuela, entre d'altres béns de primeríssima necessitat. En un context d'atac continu per part dels mitjans espanyolistes sobre les despeses de la Generalitat de Catalunya, no serà estrany que la 'Brunete', tant preocupada per advertir-nos de les maldats de la classe política –la catalana només, evidentment-, miri cap a una altra banda davant les ingents quantitats de diners destinades a mantenir els luxes d'un rei posat a dit per Franco.

Les inversions 'extres' per a la família borbònica les aporta Patrimoni Nacional, un organisme autònom adscrit al ministeri dirigit per De la Vega. Les obres a la piscina costaran 163.000 euros, la millora del control d’accés pujarà fins als 935.000 euros i 30.500 seran destinats a redecorar el jardí.

El pitjor del cas, però, no és que la casa real rebi unes 'subvencions' milionàries any rere any (a això ja hi estem acostumats). El més greu, és veure com s'està intoxicant informativament a tot l'estat per les despeses de l'administració catalana, en una campanya plena de demagògia i endegada en ple debat del finançament, i comprovar com despeses brutalment més elevades i molt menys justificables són obviades, senzillament perquè no són una eina útil per atacar a Catalunya.

Les inversions pel rei, doncs, són un exemple més de com es malgasten els diners públics. És cert, s'han de controlar i comprovar totes les despeses públiques, és un problema que afecta a tothom, però quan 9.000 euros (no cal recordar que tot aquest atac sense sentit ve per un reposapeus) són més importants que els casos de corrupció existents arreu de l'estat, o que les eternes vacances pagades de les que gaudeix la família reial, és que alguna cosa està fallant.

Qui sap, potser l'ABC decideix actuar amb coherència per una vegada a la vida i demà, en portada, critica i es posa les mans al cap amb "el despilfarro", no de la Generalitat, sinó de la casa reial. Però és millor no creure en els miracles.
Tribuna.cat