PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

12 de novembre 2008

CAC: anem bé, la ‘brunete’ està que trina

Editorials del ABC i de El Mundo: el primer titula “castigo a la libertad” i els segon “Cataluña aplasta el pluralismo”. Aquests dos mitjans nacionales que gaudeixen del beneplàcit dels aparells de l’Estat i que per desgràcia influeixen a certs polítics i mitjans de casa nostra, estan rabiosos. El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) acaba de sortir en defensa del nostre país i en contra de la ignomínia, la provocació i la mentida que aquests mitjans difonen en relació a la llengua i la cultura de Catalunya, defensat la unitat del país en un sol poble.
El CAC, després d’haver rebut prop d’un centenar de sol·licituds per les concessions de les noves freqüències FM, ha tingut l’encert de fer-ho a dreta llei sense atemorir-se ni deixar-se coaccionar pel xantatge de la “brunete mediática”.
Ja era hora que una institució nacional catalana actués amb fermesa i decisió, aplicant una llei del país i defensant la ciutadania.

Si be és cert, que la concessió a RAC1 permetrà aquesta emissora tenir-ne 17 a tot el Principat i així consolidar el grup Godo de ràdio, també fora bo que aquest grup -afavorit, lògicament, per la seva audiència- entengués que el CAC no pot seguir callant davant l’incompliment que el grup Godo fa al respecte de l’ús del múltiplex de televisió que impedeix que a Catalunya la TDT ofereixi una alternativa privada en la llengua del país. L’avortament de T8 és simplement això.

Cal felicitar també el reforçament que s’ha fet de la cadena Flaix i dels periodistes Miquel Calçada i Carles Cuní que han obtingut 12 freqüències per ampliar el seu projecte que tant ha ajudat a implicar amb el país a les noves generacions. D’altra banda, per a la unitat del país també són importants les 12 concessions fetes a Justo Molinero, impulsor de la ràdio i la televisió Teletaxi, que treballa de forma compromesa per a la integració i el respecte de la immigració espanyola.

A més a més destacar la sensibilitat que s'ha tingut al cedir 7 emissores a Ràdio Estel, l’emissora de l’església catalana, que hauria de ser la barrera natural als telepredicadors de la COPE i el cardenal Rouco Varela.

El CAC ha obert un nou estil que li portarà problemes en una nació com la nostra que no té sentit d’Estat i que s’enfronta sense aparells propis a un Estat que sí els té i els utilitza al seu favor, sense importar-los el més mínim les formes d’actuar de les clavegueres de l'ABC, El Mundo i la COPE.
Tribuna.cat