PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

14 de setembre 2008

El nacionalisme de Recoder

En tal dia com avui, fa 294 anys, la nació catalana fou finalment conquerida per les tropes espanyoles del borbó absolutista, qui per anorrear-nos definitivament ens va arrabassar els nostres drets i llibertats.

Per això ara i aquí, davant el memorial del qui en aquells moments fou conseller en cap de Barcelona, cal dir alt i clar que no hi som per celebrar la nostra pèrdua, sinó per a reivindicar el que ens va ser arrabassat per la força de les armes.

Enguany se celebra el centenari de l’estelada, la senyera que simbolitza les ànsies d’alliberament nacional, els anhels i la voluntat del poble català de ser lliure, de pertànyer a una Nació sobirana i independent, amb estat propi. La comissió 100 anys d’estelada ha impulsat una campanya per què l’onze de setembre l’estelada onegi en els ajuntaments catalans.

Molts pobles i ciutats arreu de Catalunya s’han sumat a la celebració d’aquest centenari. No és el cas de Sant Cugat, fet vergonyant i incomprensible, ja que els nostres màxims representats institucionals, “nacionalistes de pro” no ho han volgut fer. Quan les institucions no fan el que pertoca, és el poble qui ha de prendre la iniciativa.

Així doncs, ara ens toca a nosaltres, al poble, de fer-ho ja que els qui ho havien de fer han mirat cap a un altre costat, per això ens adherim als actes del centenari desplegant l’estelada sobre el monument a Rafael Casanova.

Som una nació!
Volem estat propi!

Sant Cugat del Vallès 11 de setembre de 2008

Nucli local de la Plataforma pel Dret de Decidir.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El problema de Catalunya son els falsos catalans. Aqui teniu un exemple.