PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

05 d’agost 2008

L' Espanyolisme de TV3 és insuportable



Hola, acabo d'apagar el televisor –avui és dissabte, dia 2 d'agost–, ja que m'ha estat del tot impossible continuar mirant el TN migdia, de TV3. Parlem clar: mirar aquest telenotícies és avui saber notícies d'Espanya –no sé quants minuts al tema d'un etarra–, quatre notícies de trànsit, algun succés i poca cosa més. TV3 és la televisió nacional de Catalunya? On és la informació de la realitat social i política del país? On és la informació de la seva realitat cultural –des de fa anys inexistent a TV3–? On és una bona informació internacional? Senzillament, no hi és.

Avui els telenotícies de TV3 s'han convertit en subsidiaris de les televisions espanyoles: ens podem assabentar del que passa a Burgos, però no del que passa a Solsona, per exemple, i encara menys del que passa al món. TV3 està en caiguda lliure, en una decadència penosa, i això provoca tristesa pel que representa per al país; emprenyament, perquè en la teva llengua no tens cap altre mitjà de comunicació televisiu que t'informi del que passa al món; i indignació, pels responsables polítics que han permès això i ho continuen permetent.

Algú haurà de reaccionar; si no a nivell de televisió centenars de milers de catalans ens sentirem orfes, i a nivell polític, algun partit ho pagarà o ja ho està pagant, amb milers de vots perduts, i aquest és un dels motius, que no busquin fantasmes on no n'hi ha, que facin autocrítica, si encara hi són a temps. Ho repeteixo: senzillament, pobra TV3! Quina mediocritat! Quina espanyolització! Quin desastre!

Josep Maria Vila-ManresaInforma: EL PUNT