PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

07 de juny 2008

Comunicat de la PDD

La Plataforma pel Dret de Decidir vol expressar, una vegada més, el seu rebuig davant les actituds antidemocràtiques que el Govern Espanyol té, de forma repetida, vers la majoria de temes que tenen relació amb el funcionament i les necessitats de Catalunya.
La PDD vol que els Països Catalans actuïn i es defineixin sense por ni condicionants entorn a tots els temes vitals per a la nostra nació i que per tant, el poble català, pugui exercir el dret de decidir.
Per això denunciem:
1. El maltractament sistemàtic i continuat a Catalunya.
2. L’espoliació fiscal a la qual estem sotmesos, que ens empobreix dia a dia, margina la recerca i destrueix el teixit industrial, etc.
3. Un sistema de dependència que ens impedeix decidir i intervenir sobre temes tant importants com són les infraestructures i les polítiques energètiques: construcció de la MAT, control de les centrals nuclears, política de l’aigua, transvasaments i control dels ports, aeroports, xarxes viàries i ferroviàries.
4. La impossibilitat de decidir quin model d’escola necessitem i la imposició d’augmentar les hores de castellà en detriment de la immersió lingüística.
5. La restricció de les llibertats i del dret a la dissidència.
6. Les ingerències de l’estat i la falta de poder de decisió que generen enfrontaments entre els diversos territoris nacionals.
Per això fem una crida a tota la població a treballar perquè el dret de decidir sigui possible i exigim:
1. El respecte que qualsevol poble es mereix.
2. Un concert econòmic i un marc nacional de relacions laborals que ens permetin desenvolupar-nos econòmicament i socialment fins que puguem exercir el dret a l’autodeterminació.
3. La capacitat de decidir sobre les nostres infraestructures i la política energètica.
4. La competència per decidir l’escola que necessitem i que el català sigui la llengua de cohesió social.
5. El dret de decidir, lliurement, quin país volem.

Plataforma pel Dret de Decidir
2 de juny de 2008.