PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

28 d’abril 2008

Fora la bandera espanyola !

El passat dilluns 28 d’abril va ser detingut el Franki de Terrassa, un noi molt conegut a la seva ciutat per la seva implicació en els moviments populars i socials i en el teixit associatiu de Terrassa.
El motiu ? Fa sis anys va despenjar una bandera espanyola de la façana de l’ajuntament de Terrassa. Des d’aleshores, no ha deixat mai d’atendre a cap requeriment judicial, i el cas ha anat corrent de boca en boca. El Departament d’Interior, volent donar un cop d’efecte, ha volgut dictar sentència sis anys desprès. El divendres 25 d’abril el Franki és condemnat a dos anys i set mesos de presó, i el mateix dilluns 28 d’abril és detingut i portat a la presó Model, sense haver-ho notificat als advocats i sense haver fet el tràmit ordinari de citació prèvia. I tot això per haver despenjat una bandera espanyola d’un ajuntament !
Volem denunciar que, amb aquest moviment tant ràpid, han volgut silenciar un cas que, encara que no ho vulguin, acabarà transcendint a l’opinió pública. De fet, ja ha estat així. Despenjar la bandera espanyola d’un ajuntament, sigui el que sigui, no ha de ser motiu per portar a la presó a algú durant dos anys i set mesos. En Franki va portar a terme un acte de protesta fruit de les seves conviccions, en el qual no estava fent ni provocant cap dany físic. Si aquest fet és delicte i pot ser castigat d’aquesta manera tant desproporcionada, tots i totes en sabem els motius reals i de fons. El que és greu és que als Països Catalans despenjar una bandera espanyola et pugui suposar aquest tipus de sentència, i el que encara és més greu és el rerefons que s’amaga dins d’aquesta.
Per tot això, des de la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Cugat del Vallès demanem la llibertat immediata del Franki i volem donar suport a tots els actes de solidaritat que hi haurà.

Fora la bandera espanyola !

Franki llibertat !
CUP Sant Cugat del Vallès