PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

09 de gener 2008

Qui és més terrorista ?

El dia de reis quatre agents de la brigada antiterrorista, segon fonts oficials, van detenir a dos presumptes etarres que no portaven armes a mà. Per poder-los detenir van necessitar fracturar una costella a un dels detinguts, perforar-li el pulmó esquerra, causar-li un “important emfisema subcutani” que va des de la regió cervical fins a la pelvis i una hemorràgia interna a un ull entre d'altres coses. A més de trigar quinze hores a portar-lo en un hospital.
O aquells policies eren de la brigada de patosos enlloc de la brigada antiterrorista, o el detingut era un gegant de quatre metres d'alçada, o el van torturar perquè expliqués on hi havia els amagatalls d'armes que 'curiosa i casualment' hores després la policia ha trobat. No hi veig més explicacions possibles, i el que més em crec és la tercera opció... I em pregunto, és més condemnable el terrorisme de grups armats que el terrorisme d'Estat? Jo penso que al contrari, però llavors perquè a tot arreu es parla del que fa o deixa de fer ETA i, en canvi, mai no es parla dels atacs terroristes de l'Estat? I dic terrorisme d'Estat perquè per mi és el mateix ficar una bomba que perforar un pulmó.
L'Estat Espanyol, actualment, té lleis que violen acords internacionals dels drets humans com és el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. I és que de fet, Rubalcaba quan deia que 's'havien pres les mesures adequades d'acord amb la llei', en la detenció dels dos presumptes etarres, tenia tota la raó del món.
El problema precisament està en que la llei vulnera els Drets Humans.
I això no m'ho invento jo, això ho diu Amnistia Internacional, el Comitè contra la Tortura, el Relator contra la Tortura de les Nacions Unides i el Comitè Europeu per la Prevenció de la Tortura. És, per tant, preocupant la 'democràcia' de l'Estat Espanyol, i és encara més preocupant el silenci mediatic que té tot això. I és que a veure quin diari seria capaç de publicar aquestes coses! Qui en seria capaç quan en ple segle XXI a l'Estat Espanyol encara es tanquen diaris i es retiren revistes dels quioscos?
L'ex-ministre Bono òbviament ha sortit a fer les seves declaracions afirmant que és millor que morin etarres que no pas policies. Quin home més racista! És què hi ha homes superiors i homes inferiors? Que Bono és, potser, una espècie de déu que sap qui mereix morir més i qui mereix morir menys? De veritat algú pensa que és diferent posar una bomba que perforar un pulmó?
Com no, ara el PP ha presentat un proposta al Congrés dels Diputats per tal d'il·legalitzar ANB abans de les properes eleccions espanyoles perquè, segons diuen, és el mateix que Batasuna i que ETA. I jo em pregunto: de veritat s'han d'il·legalitzar partits perquè no condemnen la violència d'ETA i, en canvi, els qui no condemnen i, fins i tot, promouen la violència d'Estat aprovant i defensant lleis anti-drets humans poden presentar-se lliurament a les eleccions? Si la llei fos igual per tothom el Ministre Rubalcaba i l'ex Ministre Bono ja estarien tancats per ser còmplices de la tortura (a menys que els pulmons es perforin accidentalment), el PP i el PSOE estarien il·legalitzats per múltiples atemptats als Drets Humans -mitjançant les seves lleis- i la qualitat de vida dels ciutadans milloraria notablement sense aquestes dosis d'estrès innecessari. I aquest últim paràgraf pot sonar molt radical, ho sé, però al capdavall, qui és més culpable: el policia que tortura, els qui han aprovat una llei que permet torturar, o els qui defensen als torturadors de l'opinió pública? Jo penso que tots són iguals.
Indirecte.cat