PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

23 de desembre 2007

"ZIEMPRE DOBLAOS" :Els catalans sempre fotuts a Espanya

"Este hombre ha hablado hoy por última vez» sentenciava a les CortesLa pasionaria, massa previsora de l'assassinat per les Joventuts del PSOE de José Calvo Sotelo que desencadenava la Guerra Civil. «Antes roja que rota» repetía el també feixista Franco abans de liquidar «rojos y rotos». Poc ha canviat, com canta irònic Ovidi Montllor: «Tot explota pel cap o per la pota». Si el PP pacta amb el PSOE Espanya seguirà «roja antes que rota».
Els dos partits centralistes ho fan tan malament que cap dels dos traurà majoria a les eleccions de març i per això volen acordar excloure els catalans del Congrés. Cada dia tenen menys aliats catalans, ja que Esquerra no vol saber res de Zapatero ni CiU de Rajoy. El primer fomenta l'independentisme català amb el seu caos d'infraestructures i l'altre, amb el racisme anticatalà del PP que ha paralitzat el Tribunal Constitucional en el seu intent de rematar l'Estatut ja retallat pel Congrés.

Els centralistes argumenten que no treuen majories estables per culpa dels catalans. La realitat és que el PSOE té nou i el PP deu diputats més dels que els correspon proporcionalment. Els perjudicats no són els bascos, que també tenen dos diputats més, sinó tots els partits catalans, amb sis diputats menys que els seus vots. Els comunistes també paguen el seu espanyolisme de passionària, muts a la festa, però no cornuts que paguen el beure com nosaltres els catalans. Un jacobí del PSOE o un troglodita del PP surt elegit amb 13.000 vots menys que un català. Igual perjudica CiU que Esquerra, però el PSOE també necessita 10.000 vots menys per diputat que el PSC. Els centralistes manipulen la proporcionalitat al mantenir les províncies com a circumscripció electoral, però no treuen majoria absoluta excepte quan un dels dos partits madrilenys es col·lapsa per corrupció (PSOE) o per mentir (PP). Es produirà el pacte PSOE-PP per excloure els catalans de les Cortes Difícilment, ja que beneficiaria els comunistes i el PP tindria una majoria permanent en contra. El PP preferirà pactar amb el semisobiranista Artur Mas que viure una Espanya sempre «roja antes que rota».

Els votants catalans hem deixat sempre clar que no volem centralisme, ni econòmic ni polític. El 16% de l'Estat, una majoria estable sense catalans no és possible. No som terroristes, sinó encara pitjor ens acusa Felipe González, l'home del terrorisme d'Estat: «El terrorismo en el País Vasco es una cuestión de orden público, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán». Un pacte PSOE-PP ja ha il·legalitzat els bascos que no condemnen ETA, però el sobiranisme català és més perillós, per democràtic.

No ens volen en l'economia dels trusts madrilenys, com hem viscut per dos cops amb Gas Natural. No ens volen ni en català ni en castellà. No ens volen en la política espanyola. No ens volen governant a Madrid, ni a la llum del dia en coalició, ni a les fosques en pactes de l'Hotel Majèstic. No ens volen dir què fan amb els nostres impostos ni per què no arriben les nostres inversions. No ens volen i punt. Per això Ramon Trias Fargas deia que Madrid ens enviarà un dia un fax declarant els catalans independents. Zapatero acaba de regalar milions a bascos i gallecs per evitar la petició del Congrés de dimissió de Magdalena Álvarez com exigeixen els catalans. La pitjor ministra de la història es riu públicament de nosaltres, igual com Zapatero que l'encobreix, maldient que ella marxarà «antes partía que doblá», doncs l'altiva centralista no sap ni parlar castellà. Podrà pactar un encara més disminuït Zapatero, ja minoritari ara, després de les eleccions amb els minúsculs bascos i gallecs que ara compra Amb qui pot governar sinó amb partits catalans Ni PSOE ni PP ens volen, així que «antes partimos que ziempre doblaos» abans partim que sempre doblegats.

JOSEP C. VERGÉS - Informa: DIARI DE GIRONA.