PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

05 de desembre 2007

La crosta socialista, contra la dignitat de la CCMA i els seus professionals

El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, s'ha comportat com un psicòpata unionista fent l'atac més important a la credibilitat i a la dignitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i dels seus professionals. Si aquesta fos també l'opinió del PSC i del President de la Generalitat estaríem davant d'una crisi d'incalculables conseqüències que podria no sols desqualificar nacionalment el PSC sinó col.locar-lo en el camp de l'unionisme descomplexat espanyol. L'entrevista a El Periódico ja ha estat desautoritzada discretament pels sectors més catalanistes del PSC, pel conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i per fonts properes al president Montilla, que les consideren desafortunades i que poden enrarir, a tres mesos de les eleccions, la relació entre els professionals de la ràdio i la televisió públiques i els socialistes.

Altres que diuen estar ben informats creuen que és una maniobra a canonades de gran calibre per impedir els acords en el si del Govern de progrés per desenvolupar la nova Llei catalana de mitjans audiovisuals que podria consolidar la independència dels mitjans públics de la Generalitat amb el nomenament d'un nou president i un director general que sàpiguen crear uns mitjans de comunicació nacionals i lliures.
La crosta socialista dels mitjans de comunicació té, des de fa uns pocs anys, moltes pors. En primer lloc, sap que està perdent el poder hegemònic dels anys 80 i 90 en què el seu domini era aclaparador al Col.legi de Periodistes i en l'immensa majoria de mitjans de comunicació, però els anys han passat i l'hegemonia també. Avui hi ha unes noves generacions que ja no creuen en la Bíblia progressista del periodisme, El País, i el seu model nacional espanyol. Són gent lliure, nacionalment descomplexada que ja no està disposada a fer seguidisme de l'espanyolisme i del seu imaginari.

A Joan Ferran cal agrair-li, però, la seva claredat i el seu missatge a tots els professionals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que ja saben què els espera si personatges unionistes com aquest assoleixen responsabilitats en un futur. L'entrevista d'El Periódico a Joan Ferran hauria d'explicar-se a totes les facultats de periodisme catalanes per vacunar les noves generacions de periodistes del virus unionista que destil.len les paraules d'aquest diputat socialista.

Joan Ferran, ni en l'època del PP ni quan el PSOE dominava, controlava i manipulavaTelevisió Espanyola, la "ràdio nacional espanyola", la Cadena Ser o el Canal Plus. Mai es va preocupar d'acusar aquestes emissores de difondre a Catalunya el nacionalisme tronat espanyol i la manca de respecte a la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüística de Catalunya.

Joan Ferran somia en la seva crosta de periodista ja envellida amb una COPE del PSOE, amb la BTV d'altres èpoques o amb la Televisió Espanyola de Felipe González. Allò que no entén, però, Joan Ferran, és que el país i els seus professionals de premsa ja no toleren la desnacionalització dels seus mitjans. Ferran ha començat un foc greu per al país que si el crema a ell no passa res, però seria una llàstima que pogués arrossegar la catalanitat del PSC i la seva credibilitat.
Tribuna Catalana