PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

11 de desembre 2007

Aquest personatge ha de presidir el Congrés ? Esta d'acord el PSC ?

L'exministre socialista de Defensa José Bono ha intervingut avui en el col·loqui posterior a una conferència pronunciada a Madrid pel líder de CiU, Artur Mas, per afirmar que l'Estatut català "ja no el volen ni els seus pares" i opinar que les nacions "són un invent".


En un esmorzar informatiu, organitzat per Nova Economia Fòrum, Mas ha advertit de les greus conseqüències a Catalunya i Espanya que es produirien si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut.

Convidat per l'organització a participar en el col·loqui, malgrat que inicialment n'era reticent, Bono ha expressat el seu desacord amb Mas i ha assegurat que l'Estatut que es va aprovar a Catalunya "ja no el volen ni els seus pares" i a més, segons l'exministre, va tenir un "bateig molt poc lluït, al qual no va assistir ni el veïnat".

Mas ha desaprovat les paraules de Bono i ha argumentat que les nacions no són un invent sinó "una realitat i un sentiment"
Bono, proposat pel PSOE per presidir el Congrés durant la pròxima legislatura, ha subratllat que "aquí es beneeix el que digui el Constitucional" i ha puntualitzat que, segons el seu parer, les nacions "són un invent".

Mas ha desaprovat les paraules de Bono i ha argumentat que les nacions no són un invent sinó "una realitat i un sentiment" i, a més, ha criticat que després de la col·laboració lleial de CiU amb el Govern, "a Espanya, amb motiu de l'Estatut, es va plantejar una operació de destrucció de la imatge de Catalunya, amb boicot inclòs".

El líder de CiU ha assegurat que aquesta actitud significa que Espanya "no té la maduresa democràtica que hauria de tenir i és un país amb baixa qualitat i baixa intensitat democràtica", ja que s'utilitza una unitat territorial com Catalunya per a "les vendettes polítiques entre uns i altres".

Posteriorment, Bono ha tornat a prendre la paraula per matisar les seves posicions i ha advertit que la seva intenció no era ofendre a Mas, i ha subratllat que quan al·ludia a l'"invent" de les nacions parlava en "termes universals", sense concretar-los a Catalunya.

Diari AVUI