PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

08 de juny 2007

Mas pactaria amb els xenòfobs

La desesperació ens fa prendre mesures desesperades. O això sembla davant el flirteig que CiU està tenint amb Plataforma per Catalunya al Vendrell (Baix Penedès). Primer semblava que existia un consens per no pactar amb la Plataforma per Catalunya (PxC) sota cap concepte.
Fins i tot els socialistes van oferir un pacte contranatura als convergents, cedint-los l'alcaldia, per tal que la força xenòfoba no entrés al consistori. Però els convergents han triat la pitjor opció, i l'oferiment de pacte que va llançar el líder de CiU al Vendrell ha estat refermada pel propi president de la coalició nacionalista, Artur Mas, condicionada a que el govern sigui d'unitat.

El president de CiU, Artur Mas, va afirmar ahir que si la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) entrés en un govern d'unitat, com proposa el candidat de CiU al Vendrell (Baix Penedès), Benet Jané, representaria una "gran victòria" perquè se la integraria en el sistema ordinari.

En declaracions a RAC1, Mas va defensar l'oferiment de CiU del Vendrell al partit de l'ultradretà i franquista Josep Anglada: "Un govern d'unitat és un govern d'unitat. Què millor que la gent de la PxC accepti governar un municipi amb totes les altres forces polítiques de tradició democràtica".

El líder de Convergència i Unió ha pronosticat que la proposta de CiU al Vendrell "està condemnada al més fracàs absolut, entre altres coses perquè algun partit ja ha dit que no estarà en el govern, per tant no hi haurà govern d'unitat", deixant clar que els convergents, per la seva banda, no tindrien cap problema en pactar-hi. Tot i així Mas s'ha afanyat a matissar les seves declaracions, i ha assegurat que el que no farà CiU és pactar únicament amb PxC "per formar govern al Vendrell, ni a Vic, ni a cap altra part".


Informació de Ràdio Catalunya