PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

11 de juny 2007

Catalunya: 5 - Espanya: 3

La selecció catalana de futbol sala ha debutat amb victòria sobre Espanya (5-3) a la Copa del Món que es disputa a Yakutsk, a la Sibèria Oriental (Rússia). És la primera edició d'aquest torneig, que organitza la Associació Mundial de Futbol Sala (AMFS), un organisme que reconeix Catalunya com a membre permanent de ple dret.
Ha estat el partit inaugural del torneig i després de la cerimònia inaugural al Pavelló dels 50 Anys de la Victòria, s'ha pogut veure Catalunya i Espanya desfilant juntes. Han portat les seves respectives banderes i han escoltat els seus himnes. Aquí s'ha produït un fet anecdòtic: l'organització ha fet sonar Els Segadors i posteriorment l'himne d'Anglaterra, el God Save the Queen, enlloc de l'espanyol. Per això, els jugadors espanyols no han volgut començar a jugar fins que no ha sonat el seu himne.
Ha estat un partit complicat per Catalunya, on ha calgut remuntar un marcador advers. S'ha arribat al descans amb empat a zero, però al segon temps, la selecció espanyola s'ha avançat 1 a 3. Catalunya, però, ha tingut un home decisiu, Xavi Sánchez, que ha fet els cinc gols de la nostra selecció i que ha ha estat l'artífex de la remuntada.
El Consell Superior d'Esports (CSD) ha intentat que aquest partit no es disputés, amenaçant amb accions legals als integrants de la selecció espanyola, però no ho ha aconseguit. El CSD ha recordat que la utilització de l'himne i de la bandera estan regulats per llei, i que aquesta associació privada no té cap dret a representar Espanya
Ha estat el partit inaugural del torneig i Catalunya està enquadrada al grup D d'aquesta Copa del Món, amb Espanya i l'Argentina. Demà, precisament, els homes de Juan Antonio Fernández s'enfronten al combinat argentí. El primer classificat de cadascun dels quatre grups, disputarà les semifinals el pròxim dia 17 de juny.