PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

25 d’abril 2007

No et queixis, mulla't i participa

Quan tenim un problema que ens afecta directament a la nostra casa, carrer, barri o districte i no estem satisfets amb la resposta o solució donada per l’ajuntament sempre ens queixem amb les mateixes expressions: No hi ha dret, no ens fan cas, és injust, ens tenen abandonats, tants impostos per això... etc. etc.

Passat el primer moment d’escalfament algú diu que cal fer alguna acció i llavors les expressions canvien a: Bé, jo no tinc temps, queixar-se no serveix de res, encara serà pitjor, fan el que volen.... etc. etc. i així fins el proper problema ¡¡

En definitiva estem col·laborant per que les coses no canvien i això, a ells, ja els hi va be.

Som una generació molt individualista, vivim de portes en dins i sempre esperem que els problemes s’arreglin sols o que un altre els resolgui. Critiquem i critiquem però ens costa molt donar el primer pas.

No és veritat que no es pugui fer res. Podem presentar una queixa al mateix ajuntament, als consells de districte, a les taules de treball, als plens i si no responen o donen una resposta insuficient podem denunciar-ho als mitjans de comunicació o finalment presentar una queixa formal al Síndic de Greuges.

Podem demanar suport a les associacions de veins, però també col·laborar-hi.

Es imprescindible que tinguem unes associacions fortes, independents i realment representatives per poder ser verdaderes interlocutores amb els organismes municipals i això s’aconsegueix col·laborant-hi i aportant idees.

S’ha demostrat que quan els veins s’uneixen es pot canviar la inèrcia del immobilisme municipal.
Recordem la nova rotonda del Parc Central o els contenciosos davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra unes contribucions especials abusives, la lluita per conservar Can Busquest, la Font de Can Gatxet, etc. etc.

Mulla’t i participa ¡¡

Jaume Massanés i Papell

2 comentaris:

Jaume Massanés i Papell ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep C. Canut ha dit...

Hola, Jaume.
Suposo que el suorimit deu de ser aquell anònim que sempre va ofenent amb els seus comentaris. Ben fet, no donar-li resò és el millor que pot fer-se.
Un escrit el teu que reflecteix fidelment la realitat de les AAVV, rebem moltíssimes queixes però, a l'hora de defensar-les davant l'ajuntament, ningú és presenta a donar-te suport, ni que sigui presencial. Ni els mateixos que et trametren la queixa. Per sort, hi som uns quants que treballem moguts per sentiments de millora, independentment del suport veïnal que rebem.
Dir-te, però, que ja està en marxa una nova eina de control municipal i defensa dels interessos i drets dels ciutadans, aquesta eina és diu PLATAFORMA CIUTADANA SANT CUGAT ÉS NOSTRE (SCéN), de la qual, amb tota probabilitat, en seré el seu president. Ja t'aniré informant, qué sé que t'interessa molt aquest tema.
Fins aviat, i sort.