PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

12 de setembre 2012

Parlament a Sant Cugat amb motiu de la Diada

Bon dia a tothom, Permeteu-me que digui unes paraules com a portaveu d’Un Altre Sant Cugat (UASC) i també com a membre de la permanent nacional de la PDD – Plataforma per el Dret de Decidir.
Ara Catalunya es troba davant d’un moment històric del que depèn el seu futur, possiblement en un moment on caldrà prendre decisions importants i difícils. Es per això que avui, si em permeteu, vull fer dues reflexions als partits polítics.
Als que es declaren “nacionalistes” els hi vull dir que deixin de jugar amb les mitges tintes, amb la indefinició del si però no, o la calculadora de rèdits electorals. Ara cal que poseu a Catalunya per davant de qualsevol altre interès.
Que els seus dirigents i militants es despullin de tot allò que no els deixa expressar lliurement el que interiorment senten i diuen sempre amb la boca petita.
Als que es declaren independentistes els hi demano unitat. Parlo d’unitat real, sense hipocresies, i amb un sol objectiu, treballar per una Catalunya independent més justa socialment i per un futur millor per els nostres fills.
 Dir-vos també que ningú, absolutament ningú, té la propietat del independentisme, ningú té el patrimoni del “pal de paller”. Tant important és un partit petit com un de gran, els necessitem a tots perquè ara cal unitat i humilitat.
Tots els partits catalans, no sucursalistes, teniu una responsabilitat històrica en un moment també històric, possiblement irrepetible. Teniu la responsabilitat d’aconseguir ara que Catalunya esdevingui un país lliure i un estat pròsper dins d’Europa.
El temps d’autonomies, estatuts i pactes fiscals s’ha esgotat i ara no ens queda més camí que la independència. Si tots vosaltres no assumiu aquesta responsabilitat, i no escolteu la voluntat del poble, no dubteu que la societat civil organitzada us passarà per damunt i, si s’escau, us canviarà per altres.
Com l’any passat, vull acabar amb la mateixa frase de Francesc Macià:
El seny, si no va acompanyat d'una ferma voluntat de combat, només serveix per tapar covardies. Visca Catalunya lliure ¡¡
Jaume Massanés i Papell