PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

05 d’abril 2012

Cervantes català, "El Quixote va esborrar el Quixot"

Ja fa un temps que els de l'Institut Nova Història, amb Jordi Bilbeny al capdavant, estan intentant demostrar totes les mentides dels castellans i, sobretot, el robatori de fets duts a terme per catalans i que ells es van apropiar.

Van començar amb Colom i el descobriment d'Amèrica, reprenent la recerca d'Ulloa als anys 30, i han anat trobant altres moltes coses, sobre "l'espoli" de l'imperi espanyol. Una d'elles, i que en opinió meva, si és cert farien trontollar completament Espanya (potser fins i tot més que la de Colom, que ja es dir), és el fet que El Quixot va ser escrit en català i que els castellans, més tard, la van traduir i se la van apropiar per constuir-se el seu "soglo de oro" i de passada destruir la nostra cultura.  I per tal que la mentida no se sabés, es van dedicar a destruir TOTES les còpies en català i qualsevol arxiu que pogués detectar que era escrit per un català i en català. Aquesta mena de censura era bastant normal a l'època (i destruir arxius ho feien totes les corones, encara que ara ens sembli un sacrilegi), però tenint en compte que l'engany ja fa més de 4 segles que dura, ara ja no en té cap de justificació. Ja durant més de 200 anys van fer creure al món que Tirant lo Blanc era escrit en castellà fins que van trobar un original en català previ a la còpia més antiga en castellà, i des de llavors que sabem que va ser escrit en català. Els de l'Institut NOva Història afirmen que, a més del Quixot, el "Lazarillo de Tormes" també va ser escrit en català. I d'altres de les novel·les que ens han venut com "el siglo de oro de la literatura castellana" pot ser que fossin escrites en català originalment, mentre a nosaltres ens han venut que la literatura catalana estava en decadència en aquella època i, de fet, que no hi ha pràcticament res escrit en català.

Si demostrem que tan "el Quixot" com "el Llatzer de Tormos" van ser escrits en català potser serà la gran debacle de l'imperi espanyol. Dir ara que "Espanya ens roba", és un eufemisme, és el que han fet tota la vida, fa més de 500 anys que ho fan. Ja és hora que comencem a obrir els ulls.

I per fer-ho, podeu comprar el llibre "El Quixote va esborrar el Quixot" http://www.naciodigital.cat/noticia/41522/cervantes/catala .

I si voleu saber més sobre la gran mentida del descobridor d'Amèrica, dimarts, al col·legi de periodistes a 2/4 de 8, presenten el llibre, "DESCOBERTA I CONQUESTA CATALANA D’AMÈRICA, una història reescrita pels castellans" http://www.inh.cat/articles/Presentacio-del-llibre--Descoberta-i-conquesta-catalana-d-America.-Una-historia-reescrita-pels-castellans-