PLANA PERSONAL DE JAUME MASSANÉS I PAPELL

25 de juny 2011

Una aliança per a un nou Estat

L’Estat espanyol es troba en un autèntic atzucac econòmic. Una economia intervinguda de facto per Europa que busca en les comunitats autònomes el seu boc expiatori. En el cas de Catalunya, l’Estat ha optat per anar un pas més enllà en l’estrangulament econòmic que significa l’espoli. Amb l’excusa que la Generalitat no complirà els objectius de dèficit ha decidit congelar totes les transferències pendents, deixant literalment penjats projectes en execució. De totes totes, un xantatge.

Pel que hem pogut veure en aquests primers mesos de govern de Convergència la política del govern Mas és d’un enfrontament de baixa intensitat, a l’espera possiblement d’un canvi de govern que pugui dibuixar un escenari diferent que, pel que em temo, no serà gaire millor pels interessos del nostre país. Un cop més, doncs, ens trobem davant d’una situació de tacticisme polític, que ens manté en una situació volguda de vassallatge.

Davant del desencant, que no desmotivació, de tots aquells que vam sortir al carrer el 10J en veure que els nostres polítics segueixen actuant “amb els ulls clucs “ davant de Madrid, us proposo que fem un pas endavant: s’ha acabat de mirar cap a Madrid, mirem cap a Europa; avancem-nos als polítics.

Ha arribat l’hora de superar la divisió política de les entitats independentistes i sobiranistes. Juntes hem de constituir una gran aliança per l’Estat, l’State Alliance, un acord de deu punts bàsics que tots ens comprometem a seguir per conduir el nostre país a l’alliberament nacional. Jo no em rendeixo, i vosaltres?

Ramon Carner i Alivés. President del Cercle Català de Negocis.